petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbija, zapravo, jeste zemlja sporta!

Nakon prilično blede partije fudbalske reprezentacije Srbije, druga meč lopta biće vezana za Beograd. U glavnom gradu Srbije sastaće se reprezentacija Srbije, od koje se godinama obećava, od koje se godinama očekuje i od koje se tokom svakih kvalifikacija očekuje mnogo, a na kraju teši postignutim, sa ne tako izvikanom, ali sigurno reprezentacijom željnom dobrog fudbala, reprezentacijom Gruzije.

Kada zemlja koju čini svega 7 miliona stanovnika uspe da se popne na sam vrh svetske košarke, odbojke, vaterpola, tenisa, kao i mnogih drugih sportova, bez ikakve dileme se može reći da je reč o vrhunskoj sportskoj sili. Kada na sve pomenute podatke dodate činjenicu da fudbal izostaje godinama, a da je meč lopta za najveći uspeh srpskog fudbala u poslednjih par godina upravo u Beogradu, upravo pred svojim navijačima, u svom glavnom gradu, tada shvatate da prilika da srpski fudbal makar uđe u senku ostalih sportova ipak postoji.

Da je neko pre kvalifikacionog ciklusa od ovih momaka prognozirao ono što sada imaju, verovatno bi ga većina smatrala neozbiljnim. Da je neko pre početka kvalifikacija ponudio Srbiji da ne mora da igra utakmice, ali da u poslednjem kolu mora da savlada Gruziju da bi išla u Rusiju, verovatno bi se svako složio. Kada to uzmemo u obzir, shvatamo da šanse nisu male, da fudbaleri na raspolaganju imaju još sat i po možda i najveće borbe u svojoj karijeri, a cilj je samo jedan – kako obradovati naciju , u kojoj je, složićete se, fudbal i dalje jedan od sportova koji se redovno prati, iako u nekim situacijama deluje kao da je to poslednji put. Da li nakon fenomenalnog uspeha Crvene Zvezde i Partizana, fudbalska reprezentacija može do svog mesta u grupi, uzimajući u obiz činjenicu da mnoge na papiru „jače“ reprezentacije u tome nisu uspele? Imaju li fudbaleri dovoljno želje? Postoji li dobitna formula koja će da eksplodira upravo u ponedeljak?

Jedno je sigurno, a to je da će srpski reprezentativni fudbal dugo žaliti ukoliko utakmicu protiv reprezentacije koja je za proteklih 9 kola osvojila svega 5 bodova prelako prokocka. Svi oni treba da shvate da nikakav Vels, nikakva Austrija ili bilo koja reprezentacija sličnog kvaliteta nema bolji igrački kadar, ali ima ono što fudbalerima Srbije nekad nedostaje, a to je srce na terenu.

U ime uredničkog tima sportsko-kladioničarskog sajta “Sportske Novosti” fudbalerima želimo mnogo sreće, a drugačije rečeno, iz keca u kec i četiri plus, pa da svi imamo dodatni razlog za veselje. Srećno momci, ne dajte se pokolebati, obradujte narod, vratite veru u fudbal, koja i dalje tinja, i čeka da bukne.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje