sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srbin najkorisniji igrač (MVP) ABA lige za 2016-17

Nikola Janković iz ljubljanske Union Olimpije je najkorisniji igrač (MVP) regularnog dela ABA lige, a titulu je zaslužio dominacijom na terenima ABA lige gde je beležio najbolje rezultate u odnosnu na konkurenciju.

U ponedeljak je završen regularni deo sezone, a u subotu kreće polufinale ABA lige utakmicom između Partizana i Cedevite, dok u subotu igraju Crvena Zvezda i Budućnost.

Visoki igrač i centar Olimpije je bio dominantan pod obručima kroz čitavu sezonu, ali uprkos dobrim individualnim učincima njegova ekipa nije izborila Plejof.

Janković je beležio indeks korisnosti od 19,24 po utakmici (gotovo za poen više od Ryana Boatrighta iz Cedevite koji istina nije ni igrao od početka sezone za klub iz Zagreba). Nikola je beležio 16,6 poena, 7,3 skokova, 1,4 ukradenu loptu i 1,1 asistenciju po utakmici u proseku. Sa tim učincima je postao 5. najbolji poenter i 5. najbolji skakač u istoriji ovog takmičenja.

Pogledajte partije MVP-a Nikole Jankovića, momka iz Vranja.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje