subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpski fudbal dosegao do svetske javnosti, ali u negativnom kontekstu!

Ovu vest su objavili britanski The Sun, Mirror, nemački Deutsche Welle, GOAL, francuski i brazislki magazini, kao i mnogi drugi.


Brazislki fudbaler doživeo je salvu uvreda na jučerašnjoj utakmici Rada i Partizana, pošto je naseo na provokacije i pokazivao srednji prst navijačima.

Igrač sredine terena, Everton Luiz napustio je nedeljnu utakmicu u suzama iako je njegova ekipa pobedila sa 1-0. Everton se rastužio zbog rasističkih povika određne grupe huligana.

Huligani nisu želeli da prestanu sa skandiranjem uvredljivih povika iako ih je oficijelni spiker par puta zamolio. A navodi se da je čak postavljen i transparent navijača koji je imao rasističku poruku, koji je srećom uklonjen od strane redara.

https://www.youtube.com/watch?v=OUPXiBNn_zo

Everton Luiz je pokazao srednji prst navijačima Rada, i pokazivao na grb Partizana čime je samo dodatno provocirao ionako problematične navijače. Brazilac je napustio teren u suzama, a slika je obišla svetsku fudbalsku javnost čime je opet ukazano da se treba boriti protiv rasizma.

Ove pojave su česte i na drugim fudbalskim stadionima u drugim državama, i to je nešto na šta UEFA i FIFA posebno obraćaju pažnju želeći da iskorene nemile scene.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje