petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpski juniori pobedili Hrvatsku i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Pragu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Hrvatsku rezultatom 12:10 (3:1, 3:5, 3:2, 3:2). Sjajan na golu je bio Vladimir Mišović sa 15 odbrana, dok je u napadu briljirao Vasilije Martinović sa četiri pogotka. Selekcija Uroša Stevanovića u borbi za finale sastaće se sa pobednikom duela Grčka – Mađarska.

Srbija je odlično počela meč i na krilima raspoloženog Vasilija Martinovića povela je 2:0, a potom i 3:1.e denonice vodila sa 3:1. Međutim, Hrvatska je zaigrala mnogo bolje u drugom periodu i serijom od četiri gola je preokrenula na 5:3. Uzvratili su Marko Radulović i Vuk Milojević i Srbija je došla do izjednačenja, a do kraja prvog poluvremena su obe selekcije postigle po još jedan pogodak, za 6:6 na poluvremenu.

Treći kvartal je dobila Srbija sa 3:2, pa je uoči poslednje deonice, na semaforu pisalo 9:8. Mrežu Hrvatske uspeli su da zatresu Nemanja Stanojević dva puta i Stefan Branković. Početkom poslednje deonice, Srbija je preko Milojevića, Martinovića i Radulovića pobegla na 12:8, Hrvatska je sa dva gola sa distance pokušala da se vrati, ali je Vladimir Mišović u ključnim momentima bio na visini zadatka, a na kraju je imao fantastičnih 15 odbrana.

Najefikasniji je bio Vasilije Martinović, momak rođen 2003. godine, koji je postigao četiri gola. Po dva puta su precizni bili Marko Radulović, Nemanja Stanojević i Vuk Milojević, a po jedan su dodali Stefan Branković i Marko Radović. Na drugoj strani, u ekipi Vjekoslava Kobešćaka, istakao se Marin Tomasović sa tri, dok su Noa Burburan i Roko Akrpa dodali po dva.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Španija i Italija, Mađarska i Grčka, odnosno Crna Gora i SAD.

Hrvatska – Srbija 10:12 (1:3, 5:3, 2:3, 2:3)

Hrvatska: Pavić (6 odbrana), Burburan 2, Čondić Kadmenović, R. Akrap 2, Babić, Stahor 1, Tomasović 3, D. Akrap 1, Penava, Trubnjak, Žuvela 1, Vukojević, Jurišić.

Srbija: Mišović (15 odbrana), Branković 1, Stanojević 2, Pljevančić, Gak, Mitrović, Radulović 2, Milojević 2, Martinović 4, Gavrilović, Jakšić, Radović 1, Popadić.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje