četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Srpski trener zaslužan za dobre rezultate NBA ekipe!

Možda ste primetili da u NBA ligi na nekoliko mečeva ekipu ne vode glavni treneri kojima je dijagnostikovana korona, te glavnu reč vode njihovi pomoćni treneri.

Igrom slučaja, Taylor Jenkins glavni trener Memphisa je pozitivan na koronu, i njega na mestu Grizzliesa odlično menja srpski stručnjak!

Darko Rajaković zabeležio je 2 pobede, i to nad favorizovanim Warriorsima koje cela medijska javnost svrstava u favorite za osvajanje prstena usled povratka Klay Thopmsona i nerealnog Stephen Currya. Pored pobede nad Golden Stateom, Darko je sinoć porazio i super talentovanu ekipu Minnesote Timberwolves.

Ko je Darko Rajaković?

Srpski stručnjak rođen u Čačku je bio prvi trener rođen van Severne Amerike a da je imenovan za glavnog trenera jednog tima iz Razvojne NBA lige. Posle 2 sezone provedene u Tusla 66, 5 godina je proveo kao pomoćnik u Oklahoma City Thunder, 1 sezonu u Phoenix Sunsima, dok je pomoćnik na klupi Memphisa već 2. sezonu.

Rajaković je imao ključnu ulogu u dovođenju snažnog Steven Adamsa sa kojim je sarađivao u OKC, dok je takođe ključni čovek za razvoj Desmond Banea (2. strelca Memphisa ove sezone).

Iako ima 42. godine, Rajaković je dugo u NBA, pošto je radio kao skaut za San Antonio Spurse (2004-2011.).

Darko je vodio mlađe kategorije Borca iz Čačka, kao i Crvene Zvezde.


Intervju nakon pobede nad Minnesotom


Svako kopiranje, umnožavanje, objavljivanje i distribuiranje celog ili delova ovog članaka objavljenih na ovom web sajtu , bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje