sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šta fudbalski „radnici“ misle o Superligi?

„Kao grom iz vedra neba“ u nedelju veče je saopšteno formiranje „Evropske Superlige“ u kojoj će učestvovati najmoćniji (najbogatiji) timova Starog kontinenta.

Povodom toga, oglasili su se brojni fudbaleri, treneri i ostali fudbalski eksperti koji se protive ovom projektu i smatraju da je samo ideja u „klinču“ sa pravim fudbalskim vrednostima.

„Ja mogu samo da kažem svoj stav, a to je da mi se ne dopada formiranje Superlige i nadam se da se neće ni desiti, iz istih razloga koje iznose svi ostali“Džejms Milner (fudbaler Liverpula).

„Upravni odbor Sevilje želi javno da izrazi odbijanje turnira koji je prevashodno zasnovan na ekonomskim parametrima i van obima u kojem deluje UEFA, institucija pod čijim okriljem se nalaze različiti državni savezi kontinentalnog fudbala“, saopštenje Sevilje.

„Evropska Superliga ne može da dobije veliku podršku zato što veliča vrline novca naspram duha fer-pleja u vremenima kada moramo da budemo ujedinjeniji nego ikad“Žan-Mišel Olas (predsednik Liona).

„Lopta. Muzika. San. Zidanov volej… Kakin solo prodor… Liverpul u Atini… Ole u Barseloni…Kris i Sedorf. Neke stvari stvarno ne možemo kupiti novcem“Danijel Podense (fudbaler Vulverhemptona).

„Superliga je uvreda za fudbal. Fudbal je sreća, sloboda, strast, navijači. Fudbal je za svakoga. Projekat Superlige je odvratan i razočaran sam što su klubovi za koje sam igrao u toj priči. Moramo da se borimo protiv ovoga“Lukas Podolski (bivši reprezentativac Nemačke i fudbaler Antalijaspora).

„Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto su odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, jeste li vi izmislili taj fudbal? Fudbal je malo širi pojam od vas 12 ili koliko vas ima“ Dragan Stojković Piksi (selektor Srbije).

„Svi mi kad krenemo da igramo fudbal, maštamo da se takmičimo u Ligi Šampiona. Zato mislim da od toga neće biti ništa. Inače bi bilo baš bezveze. Igramo fudbal zbog ljubavi, tradicije, naravno i ekonomski aspekt je tu, ali ne mogu finansije da budu glavne“ – Dušan Tadić (kapiten Srbije i Ajaksa).

„Ovaj pohlepni i sebični potez predstavljao bi katastrofu za klubove na lokalnom nivou, za ženski fudbal i širu fudbalsku zajednicu. Vlasnici su odavno prestali da brinu o svojim navijačima. Tragično“ Luis Figo (bivši reprezentativac Portugala i fudbaler Barselone, Real Madrida, Intera).

„Dečaci odrastaju maštajući da osvoje Ligu Šampiona i Svetsko prvenstvo, a ne tamo neku Superligu. Uživanje u velikim utakmicama je zbog toga što se one igraju jednom ili dvaput godišnje, a ne svake nedelje“ Mesut Ozil (fudbaler Fenerbahčea).

„Zaljubio sam sam se u fudbal, kao navijač. Navijač koji sanja da će tim za koji navijam moći da se takmiči sa najvećima. Ako ova evropska Superliga prođe, taj san je gotov. Iluzija navijača timova koji nisu giganti da će moči da dele teren sa najvećima jednostavo će nestati“Ander Erera (fudbaler Paris Sen Žermena).

„Oduvek je moj cilj bio da budem deo Lige Šampiona. I sada nam je cilj da izborimo mesto koje vodi u to takmičenje“Jirgen Klop (trener Liverpula).

„Mislim da Superliga loša stvar. Fudbal je najvoljeniji i najpopularniji sport jer nekada ‘mali’ klubovi mogu da pobede najveće. Bogati bi postali još bogatiji, a siromašni siromašniji. To nije u duhu sporta“ Siniša Mihajlović (trener Bolonje).

„Ja sam neko ko voli fudbal. On je deo mog života od kada znam za sebe. Kao igrač i vlasnik kluba znam da fudbal bez navijača nije ništa. Fudbal je potreban svima nama. Neophodno nam je da fudbal bude pravedan i potrebna su nam takmičenja koja se zasnivaju na zaslugama. Ukoliko ne budemo poštovali te vrednosti, igra koju volimo je u opasnosti“ Dejvid Bekam (vlasnik Inter Majamija).

„Obraćamo se našim neverovatnim navijačima povodom nedavne najave formiranja Superlige. Roma se snažno protivi ovom zatvorenom modelu, jer je potpuno u suprotnosti sa duhom igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca i ostajemo apsolutno posvećeni italijanskom fudbalu i evropskim takmičenjima otvorenim za sve“ – saopštenje Rome.

 

Povezani članci

1 komentar

  1. Ne znam odakle da krenem.
    Oduvek su Zvezda,Partizan i ostali „Najbogatiji“ domaci klubovi kupovali najbolju domacu robu i tako ostavljali male da i dalje budu mali …
    Isto to su radili najbogatiji klubovi zapadne evrope nama…
    Fifa i Uefa su stvorili kup velesajamskih gradova,pa kup kupova,kup uefa i kup Sampiona.
    Onog trenutka kada su videli da i klubovi Istocne evrope mogu da osvajaju te trofeje,odlucili su da nas eliminisu…
    Jugoslaviju su izbacili sa Evropskog prvenstva .. a kazu nema politike u fudbalu?!
    Zvezdu su isterali u susednu zemlju zbog sankcija,i opet kazu nije politicki!?
    Napravili su tzv.ligu sampiona od drugorazrednih engleskih,svapskih ,italijanskih,spanskih klubova.
    U engleskoj teraju igrace da nose neke cvetove u cast izginulih engleskih okupatora ?? I to nije politika ???
    U italiji se potplaceni navijac popne na ogradu i nama oduzmu 3 boda?? To nije politika?
    Gospodo ovo sve gore navedeno je Nasa draga Uefa i Fifa !!!
    Nije mi jasno zasto branite ova nakaradna tzv. takmicenja ,kad je Zvezdi potrebno 100 pretkola da udje u tzv.ligu sampiona ?!!
    Gospodo iz Uefe i Fife …VI ste stvorili te bogate klubove, vi ste odgovorni za broj stranaca koji igraju u tim klubovima,vi kupujete najvece talente u svetu od njihove 10 godine ,pravite gladijatore od te dece…
    E ,sada kad su vam bogati seli za vrat …sad ste u problemu ?!
    Nisam cuo da su se engleski i ostali tzv. Veliki evropski klubovi bunili kada ste osnovali ligu sampiona i isterali nas i ostale isocne klubove iz iste ?!
    Mi nismo posteni . Ali vi ste daleko gori od Nas !!!
    Zivela Superliga bogatih !!!
    Svim srcem se zalazem da se to ostvari u najskorije vreme !
    A onaj ko ZELI da igra fudbal to moze i bez Fife i Uefe ,a i bogatih klubova !!!
    Opet kazem …onaj ko Voli i Zeli da se igra loptom !

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje