četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Startuje nova sezona NHL lige i borba za Stenli kup!

Sat vremena posle ponoći po našem vremenu utakmicom između Vinipega i Toronta startuje nova sezona NHL lige. Osim ove utakmice, tokom noći su na programu još tri utakmice, a parovi su: Picburg – St. Luis, Edmonton – Kalgari i San Hoze i Filadelfija.

Istorijat: Ovo je i godina velikog jubileja, 100 godina od odigravanja prve sezone NHL lige. Pobedniku se dodeljuje trofej Stenli kupa, a on je najviše puta bio u vlasništvu Montreal Kanadijensa. Aktuelni šampion su Picburg Pingvinsi kojima je ovo 5 trofej po redu.

Izgled lige: Liga broji 31 tim od kojih su 24 iz SAD, dok su 7 iz Kanade. Timovi su podeljeni u 2 konferencije: istok i zapad. Na istoku su dve divizije: Atlantic i Metropolitan, a dve na zapadu su: Central i Pacific. Novo ime od ove sezone biće Las Vegas Golden Knights koji će igrati u T-Mobile areni u Nevadi, kapaciteta 17.500 mesta.

Favoriti: Kao što smo napomenuli lia ima 4 konferencija. Najveći favoriti Atlanske divizije su uz TB Lajtningse i dve kanadske ekipe: Toronto i Montreal. Najveći favoriti Metropolitan divizije su: Picburg Pingvinsi, a prate ih Vašington Kepitalsi i NY Rendzersi. Što se zapada tiče najveći favoriti centralne divizije su: Predatori iz Nešvila i Crni sokolovi iz Čikaga, ali se može reći da je ova konferencija najujednačenija. U Pacifičkoj diviziji najveći favoriti su: Edmonton Ojlersi i Anahajm Daksi. Kladionice najmanju kvotu za pobednika daju ekipi Picburga, ali ona iznosi ipak visokih @9.50.

Predlog za večeras: 01:00 Winipeg Jets – Toronto Maple Leafs ug+5.5 kvota @1.75 MaxBet (Jedan od Kanadskih derbij na samom startu sezone i u najavi jedna jako neizvesna utakmica, u kojoj zbog domaćeg terena Vinipeg ima ulogu blagog favorita. Nešto što izgleda izvesnije je da na ovoj utakmici, što su i pripremne utakmice pokazale, golovi ne bi trebali da izostanu, a time će se nastaviti i tradicija pošto je na poslednjih deset utakmica dva tima viđeno 6 ili više golova).

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje