petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

STEFANOS CICIPAS – FELIKS OŽE ALIASIM – NAJAVA FINALA U MARSEJU

Veliko finale turnira u Marseju donosi nam dvoboj između Stefanosa Cicipasa i Feliksa Ožea Aliasima. Ova dva sjajna tenisera su budućnost tenisa i nema sumnje da je ovo samo jedan od mnogih mečeva koji će odigrati u karijeri.

Kladionice su uzašle sa kvotom 1,45 na pobedu Cicipasa, i se moramo složiti sa tim. Grk je bolje rangiran na ATP listi, igra odlično i sasvim je normalno da je favorit.

O Cicipasu smo rekli maltene sve u prethodnim najavama. Nakon loše odigranog Roterdama se konsolidovao i ovde odigrao kako se od njega očekuje. Čini se da je branjenje titule pozitivno uticalo na njega, jer je igrap bez greške i do finala došao bez izgubljenog seta. Servis, igra u polju, apsolutno sve ide za rukom Cicipasu i biće zanimljivo videti kako će se ponašati u ovom finalu.

Što se Feliksa tiče, druga nedelja u nizu kako igra i drugo finale. Nakon finala Roterdama u kojem je poražen od Monfisa, Feliks je smogao snage da se plasira u novo finale. Na putu ka finalu redom je pobeđivao Travalju, Erbera, Gerasimova i Simona. Daleko od toga da je bilo lako Feliksu da pobedi sve ove mečevi. U velikoj većini se dobrano mučio, bio u rezulatskom deficitu, ali je uspeo da pronađe put do pobeda.

Ima mnogo razloga zbog kojih bi Cicipas danas mogao da pobedi pa da krenemo:

1) Umor je važan faktor u ovakvim mečevima. Zaista, Feliks igra dve nedelje uzastopno i iz meča u meč jasni su znaci umora.

2) Feliks još uvek nije osvojio titulu. Do sada je odigrao tri finala i u sva tri je poražen. Očigledno je da postoji barijera koju tek mora da probije, ali nije mu lako. U tim finalima je igrao protiv dobrih igrača, ali ne top klase kao što su na primer Đoković, ili Nadal.

3) Iskustvo svakako uvek igra ulogu u ovakvim mečevima. Cicipas ima masters titulu, odigrao je mnogo više ovakvih mečeva i to će mu sigurno pomoći.

Predlog za klađenje: Pobeda Cicipasa iz prelaza 1-1 1,70

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje