petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve što treba da znate pred Australijan open (Muškarci)

 

U noći između nedelje i ponedeljka u Melburnu će startovati Australijan Open, prvi grend slem sezone.

U 106. izdanju teniski poznavaoci i sladokusci očekuju  mnogo uzbuđenja i iznenađenja. Australijan Open kao prvi veliki turnir u sezoni uvek je nepredvidiv, što potvrđuje i činjenica da je šampionski pehar osvajao najveći broj različitih igrača od svih grend slemova.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Rodzer Federer, koji će pokušati da se domogne šeste titule ovde u Australiji i na taj način izjednači sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom koji imaju po šest titula.
Švajcarac prkosi godinama i svakako spada u najuži krug kandidata za titulu. Njegov protivnik u prvom kolu biće Aljaž Bedene. U Federerovom delu žrebu nalaze se Sem Kveri, Miloš Raonić, Huan Martin Del Porto kao i David Gofan.

Prvi igrač sveta Rafa Nadal vraća se na teren posle povrede. On će u svom prvom zvaničnom meču nakon pauze igrati protiv veterana iz Dominikanske Republike Estrelje Burgosa. U trećem kolu Rafa bi mogao da zaigra protiv Borne Ćorića, ili Damira Dzumhura pod uslovom da obojica prođu prvu rundu.

Ovogodišnji turnir će biti u znaku povratka Novaka Đokovića koji je ovde trofej podizao čak šest puta. Bez obzira što je pre četvrtfinala izbegao Rodzera Federera i Rafu Nadala, Novak nije imao sreće sa žrebom. U prvom kolu igraće protiv Donalda Janga, a u drugom kolu ga najverovatnije čeka Gael Monfis koji je jako težak protivnik za drugo kolo. U eventualnom četvrtfinalu bi igrao sa Aleksadrom Zverevim ,a u polufinalu sa Federerom. Dakle, žreb ga nije milovao, ali na muci se poznaju junaci.

Od favorita iz senke po našim procenama treba obratiti pažnju na sledeće igrače:

1) Grigor Dimitrov
Čini se da je Dimitrov konačno sazreo, a tom sazrevanju najviše je doprinela titula na završnom mastersu u Londonu. Ovde uvek igra dobro, a u dva navrata je stizao do polufinala gde je ispadao od Nadala i Mareja tek posle 5 setova. U prvom kolu igra protiv Denisa Novaka ,a pošto brani veliki broj poena svakako treba igrati na njega.

2) Aleksandr Zverev
Za mnoge budući broj svetski broj 1 dolazi u Melburn sa jasnim ciljem, a to je da pokaže staroj gardi da je vreme za promene. Prethodna godina je bila sjajna za njega. U njoj je osvojio prvu masters titulu u Rimu pobedivši u finalu Novaka Đokovica. Federera je uspeo da dobije na travi i time pokazao da može da se nosi sa najvećima. Prethodne sezone nije imao sreću, jer je već u trećem kolu igrao protiv Rafe Nadala, ali poražen je tek nakon 5 setova. Mislimo da bi ovo mogla biti njegova godina, a ko zna možda i osvoji titulu.

3) Nik Kirios
Kontroverzni Australijanac je svakako kadar koji u najmanju ruku može da zagorča život onim najboljim igračima. Izgleda dobro, uzeo je trofej u Brizbejnu iako je vukao malu povredu, ali to je jasan pokazatelj da mu se tenis igra. Ako bude bio „čist“ u glavi svakako će biti jedan od kandidata iz senke za titulu.

Jedno je sigurno i ove godine teniseri će se boriti ne samo sa protivnicima, već i sa teškim uslovima koji vladaju u Melburnu.
Nama samo preostaje da se zavalimo i uživamo u mečevima koji nam predstoje.

 

Povezani članci

1 komentar

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje