četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Stoni tenis – Počinje liga!

Ligaška sezona u Srbiji definitivno se nastavlja jer je Ministarstvo omladine i sporta dozvolilo nastavak prvenstva. Odluka je stigla danas (9. juna) a prvi mečevi mogu se igrati već od sutra (10. juna).

Višemesečnoj strepnji napokon je došao kraj!

Već od 10. juna klubovi će započeti odigravanje preostalih mečeva do 18. kola.

Klubovima je naloženo da ukoliko mogu, mečeve 16. kola odigraju sutra (10. juna) a ukoliko to nije izvodljivo, dužni su da to kolo odigraju do 17. juna.

Kolo 17 po rasporedu se igra 13/14. juna dok je poslednje, 18. kolo, planirano za 20/21. jun. Na dnu članka nalazi se spisak parova.

Termin plej-ofa koji će se održati turnirski u Beogradu je 27/28. jun.

Poštovanje mera obavezno!

Utakmicama ne može prisustvovati više od 50 lica. Domaćin je dužan da na ulazu istakne obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu prisustvovati utakmici. Obaveza domaćina je i da obezbedi rastojanje između prisutnih gledalaca koje mora iznositi najmanje jedan metar.

Izbegnuto poništenje sezone

Sezona bez prvaka i prekid takmičenja, scenario koji gotovo niko nije priželjkivao, izbegnut je. Stonoteniski savez Srbije je u poslednjem momentu dobio dozvolu Ministarstva da nastavi sa takmičenjima, a da se to nije desilo ovih dana, pitanje je da li bi STSS i dalje držao klubove u neizvesnosti ili bi proglasio kraj sezone.

Neko jedan a neko četiri meča

Kršenje Propozicija od strane STSS i dopuštanje da ekipe igraju ”kada ko hoće” skupo će koštati pojedine timove koji će u vrlo kratkom roku morati da odigraju čak četiri meča + plej-of ukoliko ga izbore.

Na primer, u ženskom elitnom rangu, Vojvodina 2011, Novi Sad i Unirea imaju po 14 odigranih mečeva i u roku od 12 dana moraće da odigraju po četiri meča, dok je novosadska Panonija odigrala čitavih 17 kola i preostaje joj samo jedan susret do kraja.

Istini za volju, i same ekipe odgovorne su za takav disbalans po broju odigranih utakmica, ali je njihova želja da protiv Propozicija pomeraju termine naišla na odobrenje Rukovodioca takmičenja STSS. Stanje u muškoj Super ligi je za nijansu bolje, a kako izgledaju trenutne tabele oba ranga pogledajte ispod.


Izvor: Stoni tenis 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje