četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sudija koji je sudio nepostojeći penal dobio doživotnu zabranu!

U novembru 2016-te godine odigran je meč drugog kola grupe D, Afričke Zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018-te koje se igra u Rusiji, a u Polokwaneu su se sastale selekcije Južnoafričke Republike i Senegala, meč je završen pobedom domaćina 2:1, a jedan od dva gola koji su postigli bio je iz penala koji je dosuđen u 41.minutu zbog navodne igre rukom jednog igrača Senegala.

Joseph Odartei Lamptey na utakmici na kojoj je dosuđen ,, sporni“ penal

Fudbalska federacija Senegala podnela je žalbu posle utakmica, a epilog je usledio u martu ove godine, a sudija iz Gane, Joseph Odartei Lamptey skinut je sa liste FIFA sudija jer je FIFA donela zaklučak da je sa namerom pomogao selekciji domaćina da dođe do pobede dosudivši nepostojeći kazneni uradarac.

Stanje na tabeli grupe D je takva da posle dva odigrana kola prvo mesto zauzima selekcija Burkine Faso sa 4 boda, na drugom mestu je Južnoafrička Republika takođe sa 4 boda, Senegal ima 3, a selekcija Zelenorstkih ostrva je bez bodova.

Kako je to izgledalo, pogledajte u sledećem video snimku:

https://www.youtube.com/watch?v=vPAQe4rl6qo


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje