utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Superliga: Zvezda gostuje TSC-u

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 16:05 gostuju ekipi TSC-a u Senti u okviru 25. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića su u prethodnom kolu ubedljivo savladali na stadionu ,, Rajko Mitić” Proleter sa 4:0.

MEĐUSOBNI DUELI

Protiv TSC-a smo do sada odigrali četiri duela. Prvi put sastali smo se u Kupu Srbije 21. novembra 2018. godine kada je tim predvodio Vladan Milojević. Crveno-beli su trijumfovali protiv tada člana Prve lige Srbije rezultatom 4:1. Golove na tom meču postigli su Nikola Stojiljković, Dejan Joveljić i Veljko Simić koji je pogodio mrežu dva puta.

Drugi duel bio je iz prošle sezone u okviru 14. kola kada je naš tim takođe slavio na stadionu ,,Rajko Mitić” rezultatom 3:1. Strelci na tom meču bili su Veljko Simić, Marko Gobeljić i Tomane. Treća utakmica sa TSC-om završen je pobedom ekipe iz Bačke Topole. Crvena zvezda je savladana u Senti rezultatom 2:1, a gol za tim Dejana Stankovića postigao je Nemanja Milunović.

Četvrti put sa TSC-om smo se sastali u okviru šestog kola ovogodišnje Superlige Srbije. Crvena zvezda ubedljivo je savladala na stadionu ,,Rajko Mitić” ekipu iz Bačke Topole rezultatom 5:0. Pogotke za crveno-bele tada su postigli Željko Gavrić, Mirko Ivanić i het-trik je postigao Aleksandar Katai.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda je nepobediva ove sezone u Superligi Srbije i sa 65 osvojenih bodova nalazi se na prvom mestu nacionalnog šampionata. Izabranici Dejana Stankovića su ostvarili 21 pobeda i dva remija, uz gol razliku 61:9. Poslednju utakmicu u šampionatu odigrali su  na našem stadionu ,,Rajko Mitić” protiv Proletera sa Slane bare, i ubedljivo su slavili u tom duelu sa 4:0.

TSC se nalazi na šestom mestu sa 38 bodova. U dosadašnjem delu sezone ostvarili su 11 pobeda uz pet remija i osam poraza uz gol razliku 45:30. Poslednji meč odigrali su protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca u gostima, a utakmica je završena nerešeno (0:0). Od starta prolećnog dela sezone tim iz Bačke Topole je odigrao pet mečeva, a od toga slavio tri puta uz dva remija bez ijednog primljenog gola.

REČI DEJANA STANKOVIĆA

– Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritm i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo –  istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

TSC je jedna od ofanzivnijih ekipa domaćeg prvenstva. Kao pojedinci ističu se Nenad Lukić koji je protivničku mrežu ove sezone tresao 12 puta. Prati ga Đuro Zec sa sedam pogodaka i jedan je od ključnih igrača na sredini terena. Na golu je pouzdani čuvar mreže Nenad Filipović, a stubovi odbrane su Goran Antonić i Filip Babić. Tu su i bivši igrač Crvene zvezde Marko Petković, Zvezdino dete Borko Duronjić koji često deluje po desnom boku, dok šansu dobijaju Jug Stanojev i Stefan Santrač, takođe fudbaleri ponikli u našem klubu.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na utakmici 25. kola Superlige Srbije između TSC-a i Crvene zvezde biće Novak Simović. Pored aut linija pomagaće mu Nikola Đorović i Miloš Simović.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje