Advertisement

Pojedinačni kvalifikacioni turnir za olimpijske igre i dalje traje za Sabinu Šurjan koja je nakon maksimalnog učinka u grupi eliminisana u nokaut fazi. Pred njom je još jedna šansa, dok je turnir za Izabelu Lupulesku završen.

Nada postoji, ali je put trnovit (foto: ETTU / flickr)

Turnir u Portugalu idealno je otvorila Sabina Šurjan upisavši stopostotan učinak u grupnoj fazi. Nije bilo lako, jer je mečeve rešila posle šest ili sedam setova, ali su sve tri rivalke morale da joj se poklone na kraju.

Sabina Šurjan – Polina Trifonova (Bugarska) 4:2
Sabina Šurjan – Ho Tin-Tin (Engleska) 4:2
Sabina Šurjan – Ana Tofant (Slovenija) 4:3

Žreb joj je za protivnicu u prvoj nokaut fazi dodelio švedsku stonoteniserku Kristinu Kalberg. Šurjanova je povela sa 2:1, ali je od tog momenta inicijativu preuzela rilavka i preokrenula za pobedu od 4:2.

Sada je pred srpskom reprezentativkom druga šansa. Naime, od 24 učesnica u prvoj nokaut fazi 2 najbolje obezbediće vizu za Tokio, dok 22 eliminisane takmičarke formiraju novu nokaut fazu koja kreće u subotu i odakle će takođe samo 2 igračice ostvariti plasman na OI.

Loša sreća za Izabelu

Skor 1:2 nedovoljan za prolaz dalje (foto: ETTU / flickr)

Uvodni meč i pobeda protiv Ane Kiričenko iz Finske od 4:1 dao je nadu da Izabela Lupulesku može opravdati ulogu prvog nosioca u grupi i da sa tog mesta obezbedi drugu fazu.

Ipak, nastavak turnira obeležilo je slabije izdanje naše igračice koja protiv Mateje Jeger iz Hrvatske (2:4) i Mie Skov iz Danske (2:4) nije uspela pronađe pravi ritam, te je završila na trećem mestu grupe F.

Snimci mečeva

Na linkovima u nastavku su snimci svih mečeva predstavnica Srbije na ovom turniru.

Šurjan – Kalberg
Šurjan – Tofant
Šurjan – Ho
Šurjan – Trifonova
Lupulesku – Kiričenko
Lupulesku – Jeger
Lupulesku – Skov

Ukoliko smo nešto od informacija propustili, klikom na ovaj link otvorite zvaničnu stranicu ETTU posvećenu turniru.


Izvor: Stoni tenis

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here