sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve je jasno i u Španiji

Sezona 2018/2019 i definitivno je završena i u španskom prvenstvu „La Liga“ nakon odigravanja svih utakmica poslednjeg, 38. kola.

 

Odavno je poznato da je Barselona odbranila naslov prvaka Španije, te je tako osvojila svoju 28 titulu nacionalnog šampiona. Ostvarili su najveći broj pobeda (26), postigli najviše golova (90), stoga zasluženo su odbranili „tron“.

Atletiko Madrid je na kraju zauzeo vice-šampionsko mesto, ali se na startu sezone očekivalo da madridski klub bude dosta konkurentniji u borbi za titulu, nego što je to bio slučaj.

Real Madrid je odigrao izuzetno slabu sezonu, totalno je podbacio, te je stigao samo do treće pozicije sa čak 21. bodom manje u odnosu na prvoplasiranu, Barselonu. Pored ova tri tima, plasman u Ligu Šampiona obezbedila je i Valensija, koja je pobedama u poslednja tri kola stigla do toliko željenog mesta.

Najprijatnije iznanađenje ove sezone je svakako – Hetafe koji je kao petoplasirani tim lige obezbedio direktan plasman u Ligu Evrope, dok će Sevilja i Espanjol morati da igraju baraž kako bi stigli do grupne faze ovog takmičenja.

U niži rang takmičenja ispali su – Hueska, Rajo ValjekanoĐirona, te ova tri tima naredne sezone nećemo gledati u elitnom rangu španskog fudbala.

Lionel Mesi je sa 36 datih golova ubedljivo najefikasniji strelac ove sezone, dok je reprezentativac Argentine zajedno sa fudbalerom Sevilje Pablo Sarabijom i najbolji asistent prvenstva sa 13 dodavanja koja su rezultirala pogotkom.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje