četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve o Super ligi Srbije, odlasci, dolasci, zanimljiva statistika – prvi deo

Utakmicom između Mladosti iz Lučana i Radničkog iz Niša, danas se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, određene ekipe su se pojačale, druge su napustili bitni igrači, a u dosadšnjem toku takmičenja ponavaljale su se neke statističke kategorije za određene timove, o svemu ovome biće reči u ovom teksu, u kojem ćemo vam predstaviti prvih osam ekipa na tabeli!

CRVENA ZVEZDA:  Tim akutelnog šampiona doživeo je bar značajnih promena tokom prelaznog roka, tim je napustio prvi strelac Hugo Viera, koji je otišao u japansku Yokohamu, štoper Phibel  otišao je u ruski Anži, dok je vezni fudbaler koji je najavljivan kao veliko pojačanje David Babunski, takođe napustio klub i otišao u Japan. Bilo je još odlazaka ali igrača koji nisu imali minutažu, kao i mladih igrača koji su otišli na pozajmice. Što se tiče dolazaka, doveden je fudbaler iz Gane i bivši fudbaler Juventusa, Ričmond Boaći koji je već tokom priprema pokazao da će biti dostojna zamena Hugu Vijeri, jer je postigao 6 golova na 3 utakmice. Još jedno veliko pojačanje je povratak Nenada Milijaša, koji će po treći put igrati za Crvenu Zvezdu, u prethodna dva mandata postigao je 48 golova uz 30 asistencija, veliku prednost doneće kod izvođenja prekida. Stigao je i najbolji napadač Borca iz Čačka, Srđan Vujaklija, strelac 17 golova na 41 utakmici za ovaj tim, stigli su i krilni napadači Nemanja Milić(20/6 gola/3 asistencije) iz subotičkog Spartaka , kao i mladi Milan Senić iz nemačkog Neusterliza. Iz Radničkog je doveden korpulentni štoper Milan Pavkov, koji je za prethodni tim u prvom delu sezone postigao 5 golova i zabeležio 3 asistencije. Spisaku pojačanja treba dodati i štopera Fimponga iz Napredka, koji bi trebalo da donese brzinu defanzivnoj liniji, kao i mladog brzilca Mateusa koji stiže iz Sao Paola, a nastupa na pozicji desnog beka.

Najveće pojačanje C.Zvezde- Ricmond Boaći

Zanimljivi statistički podaci: Na domaćem terenu na svih 10 odigranih utakmica padalo je od 2 do 6 gola, takođe na 8 od 10 utakmica padao je makar jedan gol u prvom poluvremenu. Što se tiče gostovanja na svih 11 utakmica padao je makar jedan gol tokom drugog poluvremena.

PARTIZAN: Vicešampiona Srbije je tokom prelaznog roka imao totalno drugačiju transfer politiku, što se tiče odlazaka, najznačaniji je odlazak štopera Gregora Balžica(15/0) pošto mu je istekao ugovor, kao i napadača Nikole Đurđića koji se nije najbolje snašao u Partizanu. Kao pojačanja, stigli su Mohamed El Munir koji igra na poziciji levog beka, nekada igrač Jagodine i Dinamo Minska, kao i robusni napadač Tawamba iz Kairata, najbolje partije pružao je dok je nastupao u Slovačkoj, za ekipe Ružemberok i Zlatne Moravce.

Leandre Tawamba pojačao napad Partizana

Zanimljivi statistički podaci:  Fudbaleri Partizana su pobedili 9 od 11 domaćih mečeva. U 10 od 11 tih mečeva videli smo barem jedan gol u drugom poluvremenu. Na gostovanjima je 8 od 10 mečeva završeno u rasponu od 0-3 gola.

VOJVODINA: Vojvodina je bila aktivna tokom zimske pijaca, što se tiče odlazaka, centralni defanzivac  Vladimir Kovačević (16/2) otišao je u Kortrijk,vezni igrači Dušan Mićič (3/1), Nenad Gavrić (4/0), Novica Maksimović (17/0), kao i napdači Miloš Trifunović (14/2) i Nikola Ašćerić (14/4). Takođe klub je napustio i trener Nenad Lalatović, a preuzeo ga je Dragan Ivanović. Od pojačanja su dovedeni centralni defanzivac i kapiten Borca iz Čačka, Mario Maslać, levi bočni igrač, Janis Charontakis koji stiže iz ekipe Veria,stigao je  Emir Lotinac iz Singapura, vezni fudbaler Milan Spremo vratio se u Vojvodinu iz Javor Matisa. Ali je evidentno da Vojvodina nije dovela napdačku opciju koja će nadomestiti odlaske dva napdača.

Pojačana Vojvodine

Zanimljivi statistički podaci:  Vojvodina nije izgubila ni jedan meč na domaćem terenu, na 7 od 11 mečeva pobeđivala je uz vođstvo na poluvremenu. Na 6 do 10 gostovanja bilo je nerešeno na poluvremenu.

NAPREDAK:  Još jedan tim koji se odlično pojačao tokom zime i u drugi deo sezone ulazi u nameri da sačuva mesto na kojem se sada nalazi. Klub je napustio standardni štoper Frimpong koji je otišao u Crvenu Zvezdu,klub su napustili i napadači Punoševac (12/2), Georgije Ilić (8/0). Od pojačanja stigli su Filip Kasalica, nekada napdač Crvene Zvezde, stiže iz Ordbašija za koji je postigao 4 gola na 26 utakmica u prošloj sezoni. Doveden je i iskusni štoper Nemanja Tubić iz Haugesunda. Tu su i Nemanja Vidaković napadač, koji stiže iz indonežanske ekipe Bali. Još jedno veliko pojačanje je i desnokrilni napdač Enver Alivodić, koji stiže kao kapiten i najbolji igrač Novog Pazara(19/6).

filip Kasalica pojačao redove Napredka

Zanimljivi statistički podaci:  Na osam od deset utakmica na domaćem terenu, golova u drugom poluvremenu bilo je u rasponu 0-1. Takav je slučaj i na 9 od 11 gostovanja ovog kluba.

MLADOST LUČANI: Petoplasirani tim jesenjeg dela prvenstva, koji je pobedio Vojvodinu i Čukarički, i odigrao nerešeno sa Zvezdom na Marakani, i u drugi deo ulazi sa ambicijama da ostane na mestu koje garantuje plej of. Otišao je samo desni bek Kitanovski u Istru. Dovedeno je nekoliko pojačanja, stigao je iskusni desno krilni napadač Predrag Pavlović koji je prošao školui fudbala Partizana, još jedan krilni igrač koji je pojačao Mladost, je i Nenad Gavrić biviši igrač Vojvodine, a nekada C.Zvezde. Došao je i iskusni golman Zlatko Zečević koji ima 103 meča u Super ligi, a iz francuskog Tura doveden je štoper Bogdan Milošević koji je u francuskoj drugoj ligi odigrao 40 mečeva u prethodne tri sezone. Najveće pojačanje je ostanak najboljeg igrača Mladosti, Saše Jovanovića.

Zanimljivi statistički podaci:  Na 8 od 10 domaćih mečeva, postizan je makar jedan gol u prvom poluvremenu i jedan gol u drugom poluvremenu (1+&1+). Na 9 od 11 gostujućih mečeva padalo je od 0-3 gola.

JAVOR  IVANJICA: Javor se prošle godine vratio u Superligaško društvo i odmah je napravio odličan rezultat, zauzeviši šesto mesto u jesenjem delu prvenstva, tokom prelaznog roka napustio ih je najbolji strelac Darko Bjedov koji je na 20 mečeva postigao 10 golova, prešao je u belgijski Gent. Milan Spremo (15/1) vezni fudbaler otišao je u svoj matični klub Vojvodinu . Defanzivni vezni fudbaler Jovan Đokić (15/1/1)  otišao je u kazahstanski Atairu. Kao zamene su dovedeni mladi i neafirmisani igrači, Milan Milanović (Sloboda U. s), Stefan Tripković (BSK n), mladi kanađanin Kornelius (Neumusnter o.).

Najefikasniji napadač Javora, Bjedov pojačo Gent

Zanimljivi statistički podaci:  Na domaćem terenu na 9 od 11 mečeva  broj golova nije prelazio dva, na gostovanjima je na 10 od 10 utakmica padao makar jedan gol u drugom poluvremenu.

RADNIČKI NIŠ: Sedmo mesto na kojem se našao Radnički posledica je slabijih igra u drugom delu jesenjeg prvenstva, a pojačanja koja su došla u Radnički garantuju još veće ambicije ovog kluba. Najpre odlasci, prvi napadač tima Pavkov otišao je u redove Crvene Zvezde, standardni levi bek Milan Radivojević (15/0) otišao je u Rad. Što se tiče dolazaka najveća pojačanja su svakako bivši fudbaleri Partizana, Nemanja Kojić napadač, kao i levi spoljni igrač Vladimir Volkov koji je i reprezentativac Crne Gore, stigao je i Partizanov ,,đak’’ Milan Perendija koji igra na poziciji štopera. Veliko pojačanje biće i ofanzivni vezni igrač Novog Pazara, Anid Travančić (15/3) . Bivši napadač Zvezde i Vojvodine, Miloš Trifunović takođe će pojačati konkurenciju u napadu, igrao je i u Kini, Kazahstanu, Australiji i Uzbekistanu.  Napadač omladinske reprezentacije Stefan Ilić došao je na pozajmicu iz Crvene Zvezde. Iz pljevaljskog Rudara stigao je ofanzivni vezni fudbaler iz Japana, Ryota Noma (14/2/ 1). Radnički će sa ovim pojačanjima svakako biti još nezgodiniji protivnik svim rivalima, naročito na domaćem terenu.

Vladimir Volkov veliko pojačanje Radničkog

Zanimljivi statistički podaci:  Na 10 od 11 domaćih mečeva viđen je barem jedan gol u drugom poluvremenu. Na gostovanjima je na 8 od 10 mečeva tip 0-1 prvo poluvreme bio prolazan.

 SPARTAK SUBOTICA: Poslednji tim koji bi izborio plasman u pley of da se sada završi prvenstvo je subotički Spartak. Subotičani su ostali bez oba svoja golmana Janošević je slobodan igrač, dok je mladi Mirković prešao u Rad. Defanzivni vezni fudbaler Nikola Kovačević (14/0) otišao je u Vojvodinu, krilni napadači Nemanja Milić(20/6 gola/3 asistencije) otišao je u Crvenu Zvezdu. Desni bek Farakaš otišao je u Mađarsku. Što se tiče pojačanja došli su mladi golmani Jović iz Zemuna i Miloš Ostojić iz Voždovca, na mesto napadača došao je Milan Purović nekadašnji igrač C.Zvezde i Sporting iz Lisabona, došao je i Vladimir Jovović levokrilni napadač iz C.Zvezde na pozajmicu. Slovenački mladi reprezentativac Alijaz Krefl stigao je iz ljubljanske Olimpije. Iz Dinamo Zagreba doveden je ofanzivni vezista, koji je prošao i školu slavnog Anderlehta, Emil Abaz.

Zanimljivi statistički podaci:   Na 8 od 10 domaćih mečeva nije bilo više od 3 pogodka. Na 9 od 11 gostovanja viđen je makar jedan pogodak u drugom poluvremenu. Na 7 od 11 gostovanja na poluvremenu je bilo nerešeno.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje