subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sve po starom u Teksasu, Markesu sedma pol pozicija

Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Amerike. Španac je nastavio svoju dominaciju u Teksasu, a ovo mu je sedma pol pozicija u Americi iz isto toliko pokušaja. Markes je do pol pozicije došao nakon kruga koji je odvezao za 2:03.787 minuta, a iza sebe je ostavio vozača Jamahe Valentina Rosija i vizača LCR Honde Kala Kračloa.

U prvih 10 našli su se još Džek Miler, Pol Espargaro, Maverik Vinjales, Aleks Rins, Danilo Petrući i Fabio Kvartararo.

Tok kvalifikacija:

Kvalifikacije u Ostinu su bile pod velikim znakom pitanja zbog oluje koja je pravila velike probleme. Ipak, pred sam start kvalifiakcija nebo se razvedrilo, pa su se kvalifikacije vozile po suvim uslovima.

Prvi deo kvalifikacije je obeležio Andrea Dovociozo koji nije uspeo da se kvalifikuje u Q2. Italijanski motociklista se mučio sa nezgodnom stazom, a u nedelju će trku startovati sa 13. mesta.

Nastavak kvalifikacija donosi apsolutnu dominaciju Markesa. Španac je konstantno bio najbrži, a Valentino Rosi je bio jedini koji je koliko toliko uspeo da mu parira. Pored Markeza najveća zvezda ovih kvalifkacika je svakako Pol Espargaro koji je KTM-u doneo drugi startni red, što je za sada najveći uspeh ove ekipe.

Trka za Veliku nagradu Amerike je na programu u nedelju od 21:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje