petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Švedska Druga liga (mečevi u subotu) – pretposlednje kolo (najave i prognoze)

Danas je na programu pretposlednje kolo u Švedskoj Drugoj ligi, a mi ćemo pokušati da vam pomognemo u odabiru parova koji će odlučivati o konačnom plasmanu u okviru ove za kladioničare zanimljive lige.

 

Ekipa Halmštad je obezbedila plasman u najjaču ligu, tako da do kraja lige igraju samo za to da sačuvaju prvo mesto, drugoplasirani Degerforš samo teorija deli od toga da obezbede plasman, jer im iz naredna dva kola treba 1 bod, jer su u međusobnim okršajima bolji od trećeplasiranog Jonkopingsa koji se bori za tu treću poziciju koja vodi u doigravanje za plasman u Prvu ligu, a može ih teoretski ugroziti samo Osters koji je 4 boda iza njih.

 

Što se tiče opstanka Ljungskile je tim koji je već ispao, teorija od toga deli ekipu Umea, koja je na 4 boda od plej aut zone, a u toj zoni su trenutno Dalkurd i Eskilstuna, ali oni još uvek mogu da se izvuku i ugroze Norbi, Gais, Orgrite i Treleborgs koji su na samo bod više od njih.

Svakako zanimljivo kolo, a dosta timova ima za šta da igra.

Degerforš protiv Sundsvala –  U prošlom kolu Sundsval je primio 6 golova u Halmštada na domaćem terenu i do kraja će igrati da ostane na petom ili šestom mestu, domaći tim bi pobedom osigurao plasman u viši rang što smatramo da neće propustiti, imaju 12 pobeda uz 2 poraza na svom terenu, tako da bi ovog puta trebalo da upišu i trinaestu pobedu u nizu. Ono što je mali problem za domaćin je to što će se meč igrati na neutralnom terenu u Behrn Areni u Erebru Бехрн Арени у Еребру zbog lošeg stanja trave na stadionu Degerforša. Uz pobedu domaćina i golovi deluju kao odlična opklada, jer je prosek golova po meču oba tima preko tri.

GAIS – Akropolis – Domaći tim juri poslednji voz za opstanak, iako se nalaze u jako lošoj formi jer su poraženi u prethodna četiri od pet mečeva, situacija je takva da će Gais verovatno obezbediti opstanak pobedom ili se bar približiti istom, dok Akropolis može da ostane peti ili šesti i nije preterano motivisan za ovaj meč. GAIS igra jako dobro na svom terenu gde imaju šest pobeda, 5 remija i samo 3 poraza (od čega 2 u poslednja 4 domaćinstva). Akropolis je kao novajlija iznenadio sve u ligi odličnim partijama, ali danas po nama neće imati preveliki motiv za razliku od domaćina, deluje kao dobar odabri igra kec iks i od nula do tri gola.

Halmštad  – Orgrite – Domaći tim se već plasirao u najjaču ligu, tačnije vratio se gde i pripada, a serija od 7 vezanih pobeda, u prošlom kolu 6:0 na gostovanju kod Sundsvala, nagoveštava da neće biti popusta ni za Orgrite koji bi porazom na ovom meču mogao da dođe u opasnu zonu, tačnije na mesto koje vodi u plej aut.  Gosti su malo popravili formu i u poslednja četiri meča imaju po dve pobede i poraza, ali u poslednjih 10 mečeva, imaju čak 7 poraza što bi ih moglo koštati na samom kraju sezone. Ono što je zanimljivo to je da je startni tim Halmštada bio isti u poslednjih 7 mečeva, a najavljen je i za ovaj meč uz izjavu trenera da i pored plasmana u viši rang nisu zadovoljni i žele sve pobede do kraj. Za goste na ovom meču neće biti veznjaka  Brauning Lagerfeldta (26 odigranih mečeva i 1 gol), napadača El Kabira (6 mečeva i 1 gol), kao i veznjaka Akermana (24 mečeva i 3 gola). Domaćin melje i ne namerava da stane, a mi smatramo da i neće, pobeda domaćina deluje kao realan razvoj situacije.

Jonkopings – Treleborgs – Duel dva tima sa različitim ambicijama, domaćin želi da ostane na trećem mestu i osigura plejof, uz mogućnost da u slučaju kikseva Degergorša ode i direktno u viši rang, dok gosti žele da izbegnu borbu za ispadanje, mada sa 32 boda imaju bod više od dva tima, dok su sa dva bodovno poravnati. Jonkopings je slavio u prethodna tri duela sa ovim rivalom pa očekujemo da to urade i danas!

Osters – Ljudskile – Gosti su ispali iz lige i sada igraju za čast i prestiž, poslednjih 7 mečeva odigrali su u rasponu od 0-2 gola, sa druge strane je Osters koji je još uvek u borbi za treće mesto i čeka kiks Jonkopingsa, a svakako da se ovde očekuje da uzme sva tri boda protiv novog trećeligaša, možda nije loše pokušati pobedu domaćina u kombinaciji sa nula do tri gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje