Advertisement
SVETSKO PRVENSTVO – RUSIJA 2018
GRUPA F

16:00 MEKSIKO – ŠVEDSKA

 Stadion: Central Stadion u Jekaterinburgu  –  Sudija: Nestor Pitana (Argentina)

Iako je Meksiko do sada ostvario maksimalan učinak ipak je došao do toga da danas u direktnom duelu odlučuju o prolasku u narednu rundu protiv Švedske.

Meksiko je u prvom meču priredio jedno od najvećih iznenađenja turnira savladavši Nemačku, ali ne samo da je osvojio tri boda već je gotovo celog meča bio bolji rival. Ništa slabije Meksiko nije odigrao ni protiv Južne Koreje, opet su krilni napadači pokazali sav svoj talenat, a opet se istakao krilni napadač Lozano, koji je i u prvom meču pokazao da će biti jedan od najboljih krilnih napadača u godinama koje dolaze. Ono što se sada očekuje od Meksika jeste da dve dobre partije potvrde u meču sa ekstremno čvrstom Švedskom, ono što će i sada biti zanimljivo jeste činjenica da Švedsku samo pobeda od dva gola razlike vodi dalje, a ukoliko ostave prostora za kontranapade, Meksikanci su pokazali da su u tom elementu jedan od najboljih timova na turniru.

Povrede i suspenzije: nema

Selekcija Švedske umalo je ponovila ,,uspeh” Meksika i još jednom iznenadila Nemačku, klasična formacija 4-4-2 i igra na kontranapad donela je prednost Šveđanima, a tek u nadoknadi vremena fenomenalnim golom Krosa, Nemačka je ostala u igri za prolazak u narednu fazu takmičenja. Švedska je tim koji jasno ima limite u kvalitetu svoje igre, ali ono što radi i što poseduje kao kvalitet radi 100%, tako da ništa manje ne očekujemo ni protiv Meksika. Jedina činjenica koja im ne ide na ruke, jeste da ovog puta moraju da napadnu tim Meksika jer im igra pobeda od dva gola razlike, a činjenica da odbrana koju ima Švedska ne može da stoji visoko i brani brze napadače Meksika, bez toga da im ovi naprave previše problema.

Povrede i suspenzije: nema

MOGUĆE POSTAVE:

MEKSIKO: Guillermo Ochoa; Carlos Salcedo, Hector Moreno, Hugo Ayala, Jesus Gallardo; Miguel Layun, Hector Herrera, Andres Guardado; Carlos Vela, Javier Hernandez, Hirving Lozano

ŠVEDSKA: Robin Olsen; Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson; Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg; Marcus Berg, Ola Toivonen

REZIME:

Očekujemo duel u kojem će Meksiko najverovatnije prepustiti posed Švedskoj koja će morati da pokuša da ugrozi gol Meksika, kroz duge lopte na Berga i Toivonena, a ukoliko u bilo kom trenutku štoperi Lindelof i Grankvist krenu previše napred, Vela, Ćićarito i Lozano će znati to da iskoristi i da kazne.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1  (pobeda Meksika) (kvota 2,45)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here