subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Svitolina osvojila Brizbejn!

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina osvojila je turnir u Brizbejnu pobedivši u finalu Aljaksandru Sasnovič sa 2-0, po setovima 6-2 6-1.

Mnogi su govorili da je Svitolina osvojila titulu još nakon polufinalnog meča protiv Pliškove, jer za mnoge je to bilo finale pre finala. Kada je prebrodila Pliškovu skinula je veliki teret sa leđa i ovaj meč je bio mnogo lakši.

Svitolina je letela po terenu, konrolisala svaki segment igre i nije postojao ni promil šanse za Sasnovič.

Evidentno je bilo da je mlada Sasnovič bila stegnuta, jer je njoj ovo prvo finale u karijeri. Nije igrala svoj tenis koji je prikazala tokom cele  nedelje, i na kraju je zasluženo Svitolina osvojila svoj deseti trofej u karijeri.

Što se muškog turnira tiče organizatori nisu dobili ono što su želeli, a to je naravno australijsko finale.

Mladi De Minaur nije uspeo da napravi još jedan skalp i poražen je od Rajana Harisona sa 2-1, po setovima 4-6 7-6 (7-5) 6-4.

U derbiju večeri Nik Kirios je bio bolji od branioca titule Grigora Dimitrova sa 2-1, po setovima 3-6 6-1 6-4.

Posle prvog seta niko nije verovao da Kirios može do pobede, jer je Dimitrov prvi deo igre dobio sa 6-1. Ipak, u drugom setu Kirios je počeo da udara lopticu iz sve snage, i na taj način preuzima kontrolu u razmenama. Dimitrov se povukao iza osnovne linije i čekao greške Kiriosa kojih na njegovu žalost nije bilo.
Počeo je Kirios da pogađa servis kako treba, a na kraju meča je imao 19 aseva.
Tako je Kirios uprkos problemima sa kolenom uspeo da preokrene meč i sebi obezbedi sedmo finale u karijeri, a prvo ovde u Brizbejnu.

Za trofej će igrati protiv Rajana Harisona u nedelju od 08:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje