petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Svitolina preokretom do bronze

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ona je u meču za treće mesto savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu. Posle borbe koja je trajala dva i po sata Svitolina je slavila rezultatom 2:1, po setovima 1:6 7:6 (7:5) 6:4.

Fantastičan meč koga se ni veliko finale ne bi postidelo. U njemu je viđeno sve što tenis kao igra može da pruži, a akcenat se svakako stavlja na veliki preokret Svitoline.

U prvom setu viđena je apsolutna dominacija Ribakine. Kazahstanka je bila neumoljiva na svoj servis, a još bolja je bila na riternu. Protivnici je oduzela dva puta servis za 6:1.

Drugi set kreće sjajno po Ribakinu, jer je u ranoj fazi napravila brejk i povela sa 3:1. Ipak, tu nije bio kraj. Svitolina se nije predavala. Prvo je srednom seta došla do izjednačenja, a nakon toga kroz turbulentan taj brejk do izjednačenja.

Odlučujući set sa sobom donosi još veću dramu. Ribakina ponovo sjajno kreće, brejkom. Imala je Kazahstanka nakon toga još dve brejk lopte za 4:1, ali ih nije iskoristila. Čini se da je to bio ključan trenutak u meču, jer je nakon njega krenula Sviotolinina serija. Ukrajinka je zaigrala na sve, ili ništa i fantastičnom serijom od pet vezanih gemova došla do možda i najveće pobede u dosadašnjem delu karijere.

Svitolina je tako došla do bronzane medalje, a za zlato će se boriti Marketa Vondrušova i Belinda Benčić.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje