utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Talentovani hrvatski vezista pojačao moskovski Spartak!

Iako je Premijer Liga nedavno počela, transfer-aktivnosti u Rusiji ne jenjavaju ni na samom početku avgusta. Jedna od malobrojnih ruskih ekipa koje se tokom ovog leta nisu previše pojačavale jeste upravo Spartak, ali sudeći po današnjoj vesti koja nam stiže iz redova moskovskog kluba sve to može da se promeni. Najnovije pojačanje “crveno-belih“ iz Moskve postao je 22-godišnji hrvatski vezista Mario Pašalić, igrač londonskog Čelsija, koji je stigao na jednosezonsku pozajmicu.

Talentovani Hrvat seniorsku karijeru je započeo u splitskom Hajduku, 2013. godine, ali je nakon samo godinu danas nakon praćenja od strane engleskih skauta prodat engleskom Čelsiju za sumu od 2,5 miliona evra. Za “Plavce“ do danas nije ostvario niti jedan nastup, ali je na pozajmicama u Elčeu, Monaku i Milanu odigrao zapaženiju ulogu. Tokom prošle sezone u dresu “Rosonera“ odigrao je 27 utakmica i pritom postigao 5 golova i 1 asistenciju, a bio je i strelac kod poslednjeg, odlučujućeg, šuta tokom penal serije u finalu Super Kupa Italije protiv Juventusa.

Od 2011. godine prošao je kroz U14, U16, U17, U19 i U21 hrvatski nacionalni tim, a trenutno je član A reprezentacije, za koju je odigrao 2 utakmice. Za mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske ostvario je ukupno 29 nastupa, uz 9 golova.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje