petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

TAMPA BAY BUCCANEERS – ATLANTA FALCONS – NAJAVA MEČA

Da, došli smo i do poslednjeg kola regularnog dela NFL šampionata. Sve utakmice se igraju u nedelju, što nam donosi veliku zabavu. Mi dan otvaramo utakmicom u kojoj će snage odmeriti divizijski rivali Tampa Bay Buccaneersi i Atlanta Falconsi.

U ovom trenutku Tampa je na skoru 7-8, dok je Atlanta na skoru 6-9. Kvote su postavljene tako da je utakmica u potpunom egalu i mi se apsolutno slažemo sa tim.


Tampa Bay Buccaneersi:

Tampa je prethodne nedelje odigrala jedan neverovatan meč. To je bila utakmica u kojoj je viđeno sve što američki fudbal kao igra može da pruži. Jameis Winston je bio u „elementu“, jer je bacio čak četiri intersepšna, ali i pored toga je prebacio 300 jardi i imao je drajv koji je mogao Tampi da donese pobedu, ili barem produžetak. Ipak, u tom poslednjem drajvu je u svom stilu napravio početničku grešku i Tampa je pretrpela poraz od Houstona koji je tako došao do divizijske titule.

Nakon toga meča širom Amerike se ponavljalo pitanje, da li Winston treba da bude kvoterbek i naredne sezone? Glavni trener Tampe Bruice Arians je rekao da će biti i to je sigurno velika olakšica za Winstona.

Zašto je to bitno?

Bitno je iz razloga što će Winston sada imati neku veću odgovornosti moraće da se iskupi za prethodnu realno lošu utakmicu. Generalno gledano Tampa je bila bez prva dva hvatača koji su uvatili polovinu Winstonove jardaže, a bez njih su igrali sasvim solidno. POkazali su da mogu i bez njih, ali Winston mora da smanji greške i da igra sigurnije.


Atlanta Falconsi:

Falconsi su prethodne nedelje pregazili Jacksonvill Jaguarse sa 24-12. Rezultat je bez ikakve sumnje trebao da bude ubedljiviji, ali ono to što je bitno jeste sigurna igra Atlante u svim segmentima igre.

Čini se da su se igrači na čelu sa Mattom Ryanom okupili oko glavnog trenera i da se igra za njega. Dann Queen je nakon loše sezone bio pod velikim pritiskom, ali Atlanta u poslednje vreme igra fenomenalno i velike su šanse da mu njegovi igrači sačuvaju posao.

Postavlja se pitanje zašto Atlanta nije igrala ranije ovako, jer su u poslednjih par utakmica uspeli da dobiju i New Orleans i San Francisco, timove koji pretenduju na titulu.

Iz ovoga se može zaključiti da tamo ima talenta, ima sa čime da se radi, ali su i neophodne neke promene koje će dati svežinu timu.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

S obzirom da oba tima nemaju nikakve šanse za play of nema sumnje da će ovo biti utakmica na poen više. Po svemu sudeći ovo bi mogao biti duel dva kvoterbeka koji su u samom vrhu po prebačenim jardama.

Jameis Winston predvodi ligi sa 4908 prebačenih jardi, dok je Matt Ryan peti sa 4158 jardi.

Pogledajmo sada napad kroz vazduh oba tima.

– Tampa je prvi tim lige kada je pas igra u pitanju. Oni u proseku osvajaju 310 jardi po utakmici.

– Atlanta je treći napad lige po pas igri koji u proseku osvaja 295 jardi po utakmici.

Apsolutno se iz ovoga može zaključiti da oba tima igraju samo na pas, a to će najbolje pokazati i sledeća statistika:

– Tampa je 24. napad lige po trčanju koji u proseku osvoji 92,3 jarda.

– Atlanta je 30. napad lige po trčanju koji osvoji 84,9 jardi po utakmici.

Dakle, jasno je kao dan da će ovo biti revolveraški obračun dva sjajna kvoterbeka koji imaju sjajne mete. Winston ima oslabljeni hvatački koprpus, ali pokazao je protiv Houstona da može da igra na visokom nivou i da dođe do svoje jardaže.

Atlanta sa druge strane igra sjajno u poslednje vreme i svakako idu na pobedu, jer žele sezonu da završe u pobedničkom ritmu.

Kroz istoriju ova dva tima su igrali na poen više, a tradicija kaže da je na četri od poslednjih pet utakmica viđeno 50+ poena.

Predlog za klađenje: Više od 47,5 poena 1,85


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

                           Vaš tiket možete odigrati u kladionici Maxbet


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje