petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

TDF 2020 – Slovencima prva dva mesta!

Novi dan i novi brdski usponi u 10. etapi Trke kroz Francusku. Trka je vožena od Pau – Lorensa u dužini od 153 km. Opet dva brdska cilja 1. kategorije i dva 3. kategorije.

U jučerašnjoj trci je odustalo čak 4 takmičara, tako da je ova trka počela sa 168 vozača.  Opet jedna mala grupica organizuje napad iz glavne grupe već na početku. Na 90 km Marc Hirschi ne gubi vreme i napada sam. Beži napred oko 2minuta a ta prednost raste i do 4m30s. U tom trenutku peloton odlučuje da ubrza i stigne Švajcarska. On je uhvaćen tek na 2km do cilja. Međutim na poslednjem usponu 1. kategorije otpalo je dosta biciklista a oni najbolji koji su ostali su favoriti trke Tadej Pogačar, Peter Roglić, Egan Bernal i naravno nosilac žute majice .

Pogačar napada i uspeva da pobegne žutoj majici. U finišu pobeda Pogačara a iza njega još jedan Slovenac Roglić. Roglić će ovim vremenom i 54s prednosti koji je napravio nad Yatesom preuzeti žutu majicu! Ukupna prednost žute majice će biti 21s ispred Egana Bernala nakon ove etape!

Sutra konačno dan odmora posle 9 dana a trka se nastavlja u utorak 08. septembra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje