petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tedesko napušta Spartak!

Spartak iz Moskve će uskoro morati da krene u potragu za novim glavnim trenerom otkako je nemačko-italijanski stručnjak Domeniko Tedesko najavio da sa “crveno-belima“ neće produžiti ugovor koji traje do kraja sezone 2020-21.

Tedesko je svoju odluku saopštio na konferenciji za medije nakon završetka utakmice sa Zenitom (3:1), a kao razlog je naveo želju da bude sa porodicom koja je u Nemačkoj, iako su nedavni sukobi sa trenerom golmana Sočija, Dmitrijem Borodinom, zasigurno doprineli odluci da napusti Rusiju.

– “Neću produžiti ugovor sa Spartakom. To je najteža odluka u mojoj karijeri. Ponosan što sam trener ovako velikog kluba, ali trenutna situacija sa koronavirusom nije ni malo laka. U Nemačkoj imamo kompletan karantin, a želim da budem bliže svojoj porodici. Kada sam potpisao ugovor, granice su bile otvorene, mogli smo da se vidimo, ali sada se situacija promenila. To je glavni razlog zašto sam doneo ovu odluku“, rekao je Tedesko.

Tedesko je na klupu Spartaka stigao u oktobru 2019. godine. U prvoj sezoni pod njegovim vođstvom moskovski tim je zauzeo 7. mesto na tabeli, dok se nakon 19 odigranih kola u sezoni 2020-21 nalazi na 2. poziciji.

Za sada nije poznato ko će ga naslediti na klupi kada do rastanka bude došlo, ali se na spisku potencijalnih kandidata nalazi trener tulskog Arsenala, Dmitrij Parfjonov, zatim Vadim Jevsejev iz Ufe, Valerij Karpin iz Rostova i Italijan, Masimo Karera iz atinskog AEK-a.


Naslovna fotografija: Youtube/FC Spartak Moscow (Screenshot)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje