četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

TENESI TAJTANSI – BALTIMOR REJVENSI – NAJAVA MEČA

Prvi dan plej ofa je prošao više nego odlično po nas, a nadamo se i vas. Drugi dan plej ofa otvaraju Tenesi Tajtansi i Baltimor Rejvensi. Po nama iznenađujuće, Rejvensi su gotovo izraziti favoriti sa kvotom 1,60, dok je margina na poene postavljena na 54,5.

Tenesi Tajtansi:

Tenesi u plej of ulazi kao šampion svoje divizije. Na sebi svojstven način su uspeli da se plasiraju u plej of. Bilo je tu mnogo uspona i padova, ali očigledno je da se oni u takvim okolnostima najbolje snalaze. Ove sezone odbrana je mnogo slabija nego prethodne, ali sa druge strane napad je još jači. Rajan Tenehil sjajno predvodi ovaj napad, a u mnogome mu pomaže sjajni Derik Henri koji je ove sezone istrčao 2000 jardi, što je veliki uspeh.

Generalno gledano Tenesi ima dosta mana, ali i vrlina i nikako se ne smeju potceniti. Upravo je to bio slučaj prošle sezone kada su ih potcenili i Rejvensi i Petriotsi, a oni su na kraju igrali veliko finale konferencije.


Baltimor Rejvensi:

Šta reći o Rejvensima što već nije rečeno? To je tim koji smo pratili poslednjih mesec dana i konsantno su nam donosili profit. Za razliku od prošle sezone kada su se prošetali do prvog mesta u konferenciji, ove sezone je to bilo malo drugačije. Rejvensi su imali problema sa napadom, imali su problema i sa Covidom 19, ali su na kraju uspeli da uhvate pravu formu i plasiraju se furiozno u plej of.

Lamar Džekson kao prošlogodišnji MVP je preuzeo pritisak na sebe i odve ovaj tim na pravi put. Tu su mu pomogli Džej Kej Dobins i Gas Edvards, a treba napomenuti i da je odbrana odradila svoj posao kada je trebalo.

U ovom trenutku Rejvensi su u veoma dobroj formi i biće zanimljivo gledati ih.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Veliki pritisak je nad Lamarom Džeksonom. Iako mu je ovo tek druga prava sezona Džekson je u sve tri svoje sezone igrao plej of, ali nema pobedu. Na tome mu svi zameraju i može se reći da je ovo „njegova“ utakmica. Kada kažemo njegova mislimo pre svega na to da ima više nego veliki motiv da dokaže sebi, ali i svima ostalima da je on pravi igrač za Rejvense.

Zbog toga ćemo se ovde pozabaviti malo igračima, a ne konačnim ishodima, jer ako ćemo realno ova postavka kvota i nije baš najbolja. Da, Baltimor igra dobro, ali ne može biti tako veliki favorit i to u gostima.

Zbog tog motiva ovde predlažemo Lamara Džeksona više jardi trčanjem, a pored njega i Džej Kej Dobinsa više jardi trčanjem. Koju god opciju da izabarete nećete pogrešiti, a evo i zbog čega:

Rejvensi u prethodnih par sezona pomeraju granice kada je igra po zemlji u pitanju. Ove i prošle sezone su bili prvi po istrčanim jardama, i čini se kao da se Greg Roman u pravom trenutku opametio i vratio prošlogodišnji sistem u napadu. Da, Rejvensi su imali problema sa poredama u ofanzivnoj liniji. Povredili su se i neki sjajni blokeri, ali i pored toga Rejvensi po utakmici trče 150+ jardi bez problema.

Pogledajmo statistiku Rejvensa na prethodnih 5 utakmica.

Baltimor – Dalas : 294 jardi trčanjem, Lamar 94, Dobins 71
Baltimor – Klivlend: 231 jardi trčanjem, Lamar 124, Dobins 53
Baltimor – Džeksonvil: 159 jardi trčanjem, Lamar 35, Dobins 64
Baltimor – Džajantsi : 249 jardi trčanjem, Lamar 80, Dobins 77
Baltimor – Sinsinati: 404 jardi trčanje, Lamar 97, Dobins 160

Kao što se može videti Baltimor kada je u elementu, onda retko ko može da ih zaustavi. Imaju tri sjajani trkača plus kvoterbeka koji trči veoma dobro. To je teško zaustaviti i Tenesi sa ovom odbranom koja je šuplja sa svih strana će biti u velikom problemu.

Tenesi je na prethodnih pet utakmica dozvoljavao 41, 10, 25, 40 i 38 poena. Mnogo su izgubili u odbrani i to im se možda mže obiti o glavu.

Predlog za klađenje: Lamar Džekson više od 73,5 istrčanih jardi
Opcija 2: Džej Kej Dobins više od 61,5 istrčanih jardi

Ukoliko nemate opciju igrača dobra opcija je i Baltimor više od 28,5 poena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje