subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

TENIS: INFORMACIJE ZA KLAĐENJE (PONEDELJAK)

Danas neće biti nekih konkretnih predloga, jer smo ušli u kontra ritam, a sve to zbog siljenja, jer je ponuda primamljiva. Ipak, bez obzira na to u ovom članku ćemo vam predstaviti neke informacije vezane za današnje mečeve, koje će vam sigurno olakšati donošenje prave odluke za određeni meč.

16:00 Ešli Barti – Kiki Bertens

Konačno su kladionice uzele za ozbiljno Ešli Barti, ali mislimo da su malo preterali sa kvotom. Kao što smo napominjali u nekim ranijim najavama, Ešli Barti nema problem kada igra protiv slabijih od sebe, ali kada naleti na top 10 igračicu tu nastaju problemi. Ako gledamo samo prošlu sezonu (uzimamo istu, jer je u njoj Barti dosta napredovala i postala to što jeste) možemo videti da je Barti doživela 19 poraza uz 46 pobeda. Lista igračica koje su je pobedile je sledeća:

Lesija Curenko, Anđelik Kerber, Naomi Osaka, Marija Sakari, Elina Svitolina, Anastasija Sevastova, Karolina Voznjacki dva puta, Marija Šarapova, Anastasija Pavljučenkova, Serena Vilijams, Julija Gerges, Darija Kasatkina, Simona Halep dva puta, Karolina Pliškova, Viktorija Azarenka i Arina Sabalenka.

Ako pogledate ovu listu igračica samo Curenko, Sakari, Sevastova, Pavljučenkova nisu bile blizu top 10 društva. Sve ostale teniserke su elita i tu oko top 10 pozicije, a Barti je po pravilu gubila od njih.

Ove sezone je malo popravila igru protiv najboljih, i na skoru je dve pobede i tri poraza. Igrala je neke tesne mečeve protiv Svitoline i Kvitove, ali opet po pravilu gubila.

Ovde u Majamiju je pokazala određene slabosti na servisu tako da treba biti oprezan. Barti jeste favorit, vodi sa 3:0 protiv Kiki Bertens, ali kvota od 1,50 je malo potcenjivanje holandske teniserke.

17:00 Kevin Anderson – Žoao Sousa

Kao što verujemo da znate Kevin Anderson se vratio tenisu nakon pauze od skoro dva meseca zbog povrede lakta. Prema njegovim rečima mali bol i dalje postoji, a najveći problem ima kada servira. Anderson je uspeo da izgubi set od Munara i očigledno je da mu fali ritma. Sousa je ovde upisao dve sigurne pobede i sigurno može da parira Andersonu.

19:00 Danil Medvedev – Rejli Opelka

Rejli Opelka je lokalni momak ovde u Majamiju. On živi na Floridi i zaista uživa veliko poštovanje što od navijača što kod sudija. Verovali, ili ne organizatori su ga toliko favorizovali da su prekinuli njegov meč protiv Švarcmana na 10 minuta, jer mu je smetao odsjaj sa obližnje zgrade. Zvuči neverovatno, ali je istinito. Kada je završio meč protiv Švarcmana, Opelka se pozdravljao sa publikom kao sa drugarima iz kraja. Ima zaista veliku podršku navijača koja mu očigleno znači pa vi razmislite da li vredi igrati na Medvedeva po kvoti od 1,30.

20:30 Denis Šapovalov – Andrej Rubljov

Ova dva tenisera su bez ikakve sumnje budućnost svetskog tenisa. Smatramo da su malo potcenili Rubljova koji bi mogao da ima malu prednost. Ko ne zna Rubljov trenira na obližnjoj akademiji u Floridi i njemu su ovi uslovi dosta poznatiji. Iako kuburi sa formom ne može se reći da je ovaj rezultat u Majamiju slučajnost. Šapovalov ne igra ništa posebno i kvota od 1,50 na njegovu pobedu sigurno nije vredna rizika.

21:00 Venus Vilijams – Simona Halep

I za kraj imamo derbi ženskog dela turnira u kojem će snage odmeriti Venus Vilijams i Simona Halep. Odmah vam napominjemo da obe teniserke imaju problema sa zdravljem. Venus Vilijams je oblepljena svim mogućim trakama. Očigledno ima problem sa servisom, a traku ima i oko kolena. Neverovatno je kako ova žena pobeđuje sa onako slabašnim servisom. Verovali, ili ne tokom ova tri duela koliko je do sada odigrala, Venus je odservirala 28 servis gemova, a brejk je pretrpela čak 13 puta. Dakle, skoro svaki drugi servis gem Venus Vilijams je brejk i to je veliki problem. Ipak, ona je toliko dobra na riternu da se vrlo brzo vraća u meč i svojom pojavom očigledno plaši protivnice. Neverovatno je da nijedna od teniserki nije uspela da pobedi vidno povređenu teniserku, a videćemo šta će uraditi Halep.

Simona Halep takođe ima problem sa povredom levog kolena. Juče je igrala maraton protiv Polone Hercog i nije izgledala najbolje.

Sva je prilika da će ovo biti meč pun brejkova i neizvesnosti pa ko ima opcija da igra broj brejkova, neka igra više, jer će ih biti veoma mnogo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje