četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Najava finalnih mečeva WTA turnira u Birmingemu i Berlinu

Ono što smo uradili sa muškim finalima ćemo uraditi i sa ženskim. Danas se igraju finala u Birmingemu i Berlinu i u ovom članku ćemo svako finale analizirati i ostaviti naš predlog za klađenje.

WTA Birmingem: 14:30 Darija Kasatkina – Ons Žaber

U Birmingemu za titulu igraju Ruskinja Darija Kasatkina i Tunižanka Ons Žaber. Ovo finale je posebno zanimljivo, jer su obe teniserke juče igrale po dva meča. Kiša je napravila veliki problem organizatorima turnira, jer je ceo jedan dan bačen u vodu zbog kiše. Biće zanimljivo videti koja će se bolje spremiti. Ako se vodimo nekom logikom to bi morala biti Kasatkina bi morala biti svežija, jer je realno bolje fizički pripremljana, a i mlađa je.

Jako zanimljivo finale, jer imamo dva stila tenisa. Kasatkina je igračica koja voli da napada, koja voli da dominira, ali veliki problem su servis i oscilacije. Neverovatno je koliko je ona sklona oscilacijama i to je možda najveći problem. Za to treba da unajmi nekog psihologa, jer to drugačije ne može da se reši.

Ons Žaber sa druge strane sjajan defanzivac, ali problem su fizička sprema i povrede. To jednostavno ide jedno sa drugim. Očigledan je višak kilograma, a zbog stile igre stradaju zglobovi pa je često povređena i izlepljena trakama.

Mi ovde zaista očekujemo jedan egal duel. Kasatkina možda ima prednost, jer ima širi arsenal udaraca. Za nju se može reći da je all round igrač i od nje će zavisiti. Već smo konstatovali da ona nije sposobna da odigra sat i po vremena tenisa na jednom nivou. Jedan deo meča će sigurno dominirati, ali biće i onaj crni deo koji bi Žaber morala da iskoristi. U skladu sa tim preopručujemo over gemove.

Predlog za klađenje: Više od 20,5 gemova 1,68


WTA Berlin: Ljudmila Samsonova – Belinda Benčić

Finale turnira u Berlinu donosi duel između Ruskinje Ljudmile Samsonove i Belinde Benčć. Favorit za poduizanje titule je Benčićeva, čija se pobeda plaća kvotom 1,60. Ipak, kvote ovde poprilično „lažu“, jer po prikazanom do sada Samsonova se i te kako pita u ovom finalu.

Razlog za ovakve kvote je samo WTA rank koji je na strani Belinde Benčić. Sve ostalo je u asplutnom egalu. Pravo je čudo kako je Benčićeva uopšte i stigla do finala. Generalno gledano loša igra, sa mnogo oscilacija i velikim problemima sa servisom. U ova četiri meča je pružila čak 30 brejk lopti, što je nestvarno čak i za ženski tenis i to na travi. Mnogo mučenja, ali eto na njenu sreću i protivnice su mučile istu muku.

Samsonova je do finala došla kroz kvalifikacije. Sjajna Ruskinja igra sa mnogo samopouzdanja. Bez većih problema je izašla na kraj sa jednom Viktorijom Azarenkom, a uspela je da dobije o udaračice popuit Medison Kiz i Ane Konju. Baš lepo igra, dozirano i pametno.

Ukoliko Benčićeva u finalu bude imala problema sa serivisom kao i do sada ovaj meč bi mogao biti zanimljiv,  i u takvim okolnostima Samsnonova bez problema može da dobije ovo finale.

Predlog za klađenje: Samsonova ne gubi sa četri i više gemova razlike 1,60


Napominjemo da su ovo samo predlozi koji nisu sigurni, a igrate i na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje