utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tenis: Statistika i informacije za klađenje

1) Stefanos Cicipas – Dominik Tim

Stefanos Cicipas je ove sezone odigrao 23 meča i kada je margina od 21,5 gemova u pitanju over je došao na 16 mečeva s tim što su još tri meča ostala tačno na granici.
Danas igra protiv Dominika Tima koji činjenica pobeđuje, ali ne tako ubedljivo kao što se od njega očekuje. Kovalik i Munar su uspeli da mu odvuku barem jedan set u taj brejk pa zašto to ne bi mogao i Cicipas.
Do sada su se sastali dva puta i Tim vodi 2:0, ali oba meča su bila tesna i oba preko 21,5 gemova.

2) David Gofan – Roberto Bautista Agut

Ovo će biti rovovska bitka izneđu dva sjajna igrača. Ono što ih krasi ove nedelje jesu slabi ulasci u meč. Gofan je u prva dva meča prvi set gubio pa preokrenuo, dok je Agut „okrenuo“ Karlovića, a Anduhar je imao 3:0 u prvom setu uz dva brejka prednosti.
Ono što je zanimljivo jeste da u njihovih 5 dosadašnjih mečeva samo 1 nije otišao preko 21,5 gemova, a to se desilo 2015. u Dubaiju. Prošle nedelje su igrali u Monte Karlu i bilo je 7:5 6:4 za Gofana nešto slično bi mogli i danas očekivati.

3) Rafael Nadal – Martin Kližan

Iako je Rafael Nadal „bog“ na šljaci postoje neki igrači koji mu iz nekog razloga ne leže. Jedan od tih igrača je Martin Kližan. Njih dvojica su se do sada sastali 3 puta i Nadal vodi sa 2:1. Kližan je pobedio na Wimbldonu, a uspeo je Nadalu da otkine i set na Roland Garosu što je izuzetno teško. Ovde je dobio Đokovića i Lopeza, a kada se doda činjenica da  voli da igra protiv velikih igrača možda bi mogao naterati Nadala da se oznoji malo više, jer sve ovo do sada za Nadala je bio lakši trening.

4) Džon Milman – Janik Maden

Vrlo zanimljiva situacija u Budimpešti. Da je neko Milmanu rekao da će na šljaci stići do četvrtfinala mišljenja smo da bi se i on sam slatko nasmejao na takvu kontataciju, ali eto dogodilo se. Milmanu je ovo treće četvrtfinale u karijeri. Dva su bila 2016. godine kada je igrao tenis života. Dobio je Gaskea u Winston Salemu, a u drugom je poražen od Matjea u Monpeljeu.
U prethodnih 8 godina samo je dva puta u sezoni odigrao više od 5 mečeva na šljaci, a to se dogodilo 2015. i 2012. godine. Na ATP turnirima odigrao je 5 mečeva i dobio je 2 i to upravo ovde u Budimpešti.
Sa druge strane je Maden koji je kao lak luzer upao u glavni žreb. To je maksimalno iskoristio dobivši Fucsovicsa i Marterea. Njemu je ovo prvo četvrtfinale u karijeri na ATP nivou.
Za razliku od Milmana, Maden svoju sreću traži na šljaci te je do sada ostvario 203 pobede na najsporijoj podlozi. Ruku na srce to su pobede sa čelendžer turnira, ali ni Milman nije top klasa pogotovu na šljaci.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje