Advertisement
MaxBet

Statistika se ne koristi mnogo u tenisu, kao u na primer u fudbalu, ali ima veliku ulogu i u ovom sportu. Sve margine, hendikepi kao i kvote se prave na osnovu čiste statistike. Za nas je to naravno viša matematika, ali ako se malo bolje prati može da se uhvati neki šablon. S obzirom na to da je nedavno krenula sezona trave, mi smo se bacili na jedan eksperiment, ako se to tako može nazvati. Pratili smo ženske rezultate, a igre koje su nam zapale za oko jeste prvi set 9+ gemova, i prvi set 8-12 gemova. Na ove igre smo se odlučili iz razloga što su dobre kvote, a na travi servis bi morao da ima kakvu takvu ulogu.
Rezultatu su neverovatni, a nećete verovati u kolikim procentima pomenute igre dolaze.

Do sada su odigrana četiri turnira na travi. Igralo se u Notingemu, Hertogenbošu, Majorci i Birmingemu. Notingem nećemo računati, jer se pola tog turnira igralo u dvorani zbog kiše. Dakle, na preostala tri turnira ukupno je odigrano 93 meča, a evo šta kaže statistika:

– Opcija prvi set 8-12 gemova 74/93 79%
– Opcija prvi set 9+ gemova 65/93 69%
– Na tri pomenuta turnira u prvom setu je viđenod 10 taj brejkova. 10/93 10%

Kao što vidite pomenute igre dolaze u velikim procentima i mi ćemo ove nedelje malo da se “igramo” sa turnirom u Istobornu koji se igra ove nedelje.

Mi smo se odlučili za opciju 9+, jer nemamo ograničenje. Bitno nam je da dobro serviraju na početku meča, a posle šta bude bude.

Kod ovakvih parova bitno je da se odabere meč u kojem su šanse podjadnake za obe teniserke. Egal meč donosi veću borbu, a samim tim veće su šanse za prolaz ovog tipa. Naravno, ovde radi i čist osećaj kladioničara koji prati pa treba malo i sreće.

Mi smo za danas izdvojili ovaj dubl pa da vidimo kako ćemo proći.

Marija Gasparijan – Karolina Pliškova / Prvi set 9+ 1,40
Tamara Zidanšek – Karla Suarez Navaro / Prvi set 9+ 1,45

Ukupna kvota: 2,03

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.