četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Teodosiću prva titula za evropljanina posle 16 godina!

Nakon slovenca Gregora Fučke 2000. godine, titula ponovo ide jednom evropljaninu i to srpskom kapitenu Milošu Teodosiću koji je osvojio Evroligu i bio vicešampion sa Srbijom na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Italijanska Gazzetta Dello Sport 38. godina dodeljuje prestižnu nagradu u čijem glasanju učestvuju igrači, treneri, generalni menadžeri i novinari širom Evrope.

Glasanje je na neki način istorijsko s obzirom da razbija dugogodišnji niz u kome su titulu poneli igrači koji se takmiče u NBA ligi. Titula je posle 16. godina ponovo na Starom kontinentu. Miloš Teodosić je plejmejker CSKA i reprezentativac Srbije. Zašto je baš on dobio?

U protekloj godini, Miloš je dodao jedan epitet uz svoje ime – pobednik. Na njegovim krilima CSKA je osvojio titulu Evrolige posle toliko godina čekanja, a i sam je izjavio kako mu je pao teret sa leđa. Šlag na tortu bilo je srebrno odličje u Riju koju je zaradio u finalu sa Srbijom. Osim medalje, on je poneo i veliko poštovanje NBA zvezda poput Kevin Duranta koji je imao da izjavi posle fenomenalnih asistencija Tea – Vidimo se u NBA.

Ove godine mu ističe ugovor sa moskovljanima, a izrazio je želju da se oproba u ekipi Utah Jazz. Ali u NBA bi otišao samo pod jednim uslovom – da igra startnog pleja.

Čestitamo fenomenalnom Teodosiću na laskavoj tituli!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje