Advertisement
MaxBet

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugu rundu turnira u Sankt Peterbrugu, nakon što mu je srpski teniser Janko Tipsarević predao meč zbog povrede. Do predaje je došlo pri rezultatu 7:5 3:6 3:1 za Džumhura.

Džumhur je u glavni žreb turnira ušao kao laki luzer i po svemu sudeći baš mu se posrećilo. Ovaj meč je bio pun oscilacija i sa jedne i sa druge strane. Džumhur je bolje ušao u meč i poveo sa 4:0, ali je na sebi svojstven način zakomplikovao posao. Tipsarević se vratio serijom od četiri vezana gema za 4:4, a nakon toga je imao i brejk loptu za 5:4, koju nije iskoristio. Činilo se da je psihološka prednost na strani Tipsarevića, ali Džumhur je ponovo podigao nivo igre i rešio set pre taj brejka.

Drugi set donosi nešto bolju igru srpskog tenisera. Tipasrević je na samom startu došao do brejka, ali se Džumhur relativno brzo vratio. Činilo se da je psihološka prednost na strani Džumhura, ali Bosanac to nije znao da iskoristi, jer je u finišu izgubio dva svoja servisa i meč je otišao u odlučujući treći set.

Početkom trećeg seta Džumhur je napravio brejk, ali Tipsarević je imao priliku da se mometalno vrati. Kada nije iskoristio brejk priliku, Tipsarević je odlučio da preda, jer nije želeo da pogorša povredu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.