petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Tom Brejdi završio karijeru!

Kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa Tom Brejdi okončao je svoju profesionalnu karijeru nakon 22 sezone.

Jedan od najvećih kvoterbekova u istoriji ove igre (za mnoge i najveći) odlazi u zasluženu penziju. Brejdi je u svojoj prebogatoj karijeri osvojio sedam titula, tri puta je proglašen za MVP-ja, pet puta je bio MVP Superbuola, dva puta igrač godine, tri puta Ol- Pro i čak petnaest puta je bio Probuol igrač.

Ne postoji rekord u NFL ligi za koji ime Toma Brejdija nije povezano. Brejdi je prvi po broju prebačenih jardi u ligaškom delu sezone (84,520), prvi je po broju kompletiranih dodavanja (7,236), prvi je po broju pasova za tačdaun (624).

Kada je reč o plej ofu i tu je Brejdi poobarao sve moguće rekorde. Brejdi je ostvari najviše pobeda u plej ofu (35), drži rekord po broju bačenih pasova za tačdaun (86), a ima i najviše prebačenih jardi (13,049).

U NFL ligu ušao je sada već davne 2000. godine, a birali su ga Nju Ingland Patriote kao 199. pika na draftu. Bez obzira na lošu poziciju na draftu, Brejdi je bio hrabar i njegova rečenica upućena vlasniku Robertu Kraftu ostaće upamćena dok ova igra postoji, a rekao je „Ovo je najbolja odluka koju ste mogli da donesete“.

Sve nakon toga ostalo je istorija. Bil Beliček i on su sa Nju Inglandom stvorili dinastiju kakva se nije videla i vrlo teško da će se ponoviti. Posle 20 godina igranja u Bostonu, Brejdi je rešio da se oproba u novom timu. Otišao je u Tampa Bej Bakanirse kojima je prošle sezone doneo titulu, a već ove očekivano došlo je vreme za rastanak.

Jedno je sigurno, odlaskom Toma Brejdija u penziju NFL liga više neće biti ista i može se reći da je jedna velika era završena.


Fotografija je preuzeta sa: https://profootballtalk.nbcsports.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje