utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tomi Has rekao zbogom profesionalnom tenisu

Nemački teniser Tomi Has zvanično je saopštio svetskoj teniskoj javnosti da je završio svoju profesionalnu karijeru koja je trajala impresivnih dvadeset godina.

Has koji je ujedno direktor mastersa u Indijan Welsu svoju odluku je saopštio u emotivnom govoru nakon pobede Federera nad Čungom.

Hasove reči prenosimo u celosti:

Smatram sebe izuzetno srećnom osobom što sam uspeo da igram tenis 20 godina na profesionalnom nivou.

Ovaj sport mi je dao mnoga prijateljstva, mogućnost da obiđem ceo svet, i priliku da stvorim nezaboravna sećanja. Takođe, naučio me je šta znači suprotstaviti se izazovima, da se borim i da ih prevaziđem.

Mojim roditeljima, porodici, supruzi i deci zahvaljujem na ljubavi i podršci koju su mi pružali tokom svih ovih godina. I, hvala navijačima koji su navijali za mene kroz moju karijeru.“

Has je profesionalac postao 1996. godine. Najveći uspesi na grend slemovima su polufinala na Australijan openu 1999, 2002 i 2007 godine, kao i polufinale Wimbldona 2009 godine.
Nemac je uspeo da osvoji srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine što je možda i njegov najveći uspeh.

Tokom karijere imao je velikih problema sa povredama. Njegovo telo je bilo krkho, a za ovih 20 godina obavio je čak 9 operacija. No, to ga nije omelo da se iznova i iznova vraća na teren.

Tomi Has je u svojoj karijeri osvojio 15 ATP titula. Poslednje dve osvojio je 2013. godine u Minhenu i Beču. Njegov najbolji rank na ATP listi bilo je drugo mesto 2002. godine.

Legendarni Nemac je karijeru završio sa impresvnih 569 pobeda, a poslednja mu je izuzetno draga, jer je pobedio svog velikog prijatelja Rodžera Federera na turniru u Štutgartu prošle godine.

Bez obzira što je završio sa igranjem tenisa, Has će ostati u tenisu kao direktor mastersa u Indijan Welsu još mnogo godina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje