petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trener želi da njegova ekipa postigne najmanje pet na Gibraltaru

Plasman više napadača u startnu postavu neće nužno dovesti do više golova protiv Gibraltara u svetskim kvalifikacijama između dve ekipe, upozorio je selektor Holandije Frank de Boer uoči koji je na programu u utorak. Međutim, naglasio je da svaka pobeda sa manje od 5: 0 kao gost neće biti zadovoljavajuća. „Stavljanje više napadača nije neophodno, to će olakšati stvari, jer će suziti prostor ispred nas„, rekao je on na konferenciji za novinare. „Ali ako su vaša dva centralna defanzivca u osnovi uvredljiva, onda se mogu koristiti i kao napadači. U današnjem fudbalu morate imati puno poteza i kombinacija„, dodao je De Boer.

Holandija je započela kampanju za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru iznenađujućim porazom od Turske 2: 4 prošle srede, ali je u subotu pobedila Letoniju sa 2: 0 u Amsterdamu. „Na kraju, ovo 2: 0 protiv Letonije nije bilo dobar rezultat, ako uzmemo u obzir sve šanse koje smo stvorili. Morali smo da postignemo najmanje sedam golova. Ako su stvari teže, možemo biti zadovoljni sa manje. Norveška je na Gibraltaru pobedila sa tri gola, a Gibraltar je u Crnoj Gori izgubio sa 1: 4, ali nadamo se da ćemo postići više, pa moramo držati visok tempo i ne dozvoliti im da dođu do daha. Koliko golova? Najmanje pet, ali po mogućnosti više “, rekao je de Boer.

Trener je bio oprezan i prema terenu i protivniku. „Mislim da ne morate motivisati Gibraltar za meč protiv Holandije. Oni se tome raduju već dugo i biće motivisani 300%. Ovo takođe nije najbolji teren na kojem smo igrali, to je takođe jasno. Ali ne, toliko je loše da je dobar fudbal nemoguć “, rekao je De Boer.

Trenutna kvota na 5+ na ovoj utakmici se kreće oko 1.60.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje