utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Trofej Lige Evrope pripao „Plavcima“

U londonskom „dvoboju“ odigranom u prestonici Kazahstana – Bakuu, trofej namenjem pobedniku Lige Evrope pripao je Čelziju koji je uspeo da sa ubedljivih 4:1 (0:0) savlada gradskog rivala, Arsenal i tako da na uspešan način okonča ovu sezonu.

Nakon dosta opreznog prvog poluvremena u kojem nismo videli mnogo prilika za gol, drugih 45 minuta donelo je mnogo uzbuđenja. Najprvo je Olivije Žiru ispratio dosta dobar centaršut Emersona i udarcem glavom doneo svoju ekipu u prednost u 49. minutu igre. Na 2:0 rezultat je povisio Pedro nakon jednog sata posle asistencije Edena Azara, da bi i belgijski reprezentativac postigao gol sa penala za pet minuta, nakon prekršaja kojeg je u svom kaznenom prostoru napravio Ešli Mejtlend Najls. Nadu „Tobdžijama“ vratio je rezervista, Aleks Ivobi koji je sjajnim udarcem sa distance smanjio zaostatak, ali je svaku dilemu i konačan rezultat u ovom finalu svojim drugim pogotkom na meču postavio – Eden Azar.

Arsenal je odigrao izuzetno slabo u fazi odbrane u drugom poluvremenu, napravili su brojne greške koje se u finalu „ne praštaju“. Pritom, „Plavci“ su u svojim redovima imali i ubedljivo najboljeg pojedinca na terenu – Edena Azara koji je još jednom pokazao o kakvom se zaista sjajnom fudbaleru radi.

Ovo je bila poslednja utakmica u karijeri golmana Arsenala, Petra Čeha koji odlazi u „penziju“, dok se od navijača Čelzija najverovatnije „oprostio“ i Azar koji je veoma blizu prelaska u redove madridskog Reala.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje