sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Troicki posle preokreta do pobede, Wawrinka ispao od 259. na svetu

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u  Roterdamu. On je posle velike borbe savladao Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 2:1, po setovima 1:6 7:6 (7:5) 6:2.

Troicki izgleda ne može bez drame. Igra od sjaja za očaja, ali kada je neizvesno uglavnom pronađe svoju najbolju igru.
U prvom setu se nije video, jer mu je Štruf održao čas tenisa. Lagano je napravio 2 brejka, a i taj jedan gem koji je Troicki osvojio osvojio je nakon što je spasio dve brejk lopte.

U drugom setu smo gledali sjajan tenis. Serveri su bili izuzetno dobri, a to potvrđuje i statistika koja kaže da smo u drugom setu videli samo jednu brejk loptu, i s obzirom na takve okolnosti taj brejk je bio neminovnost.
Pobednika taj brejka je odlučila jedna lopta koja je otišla na Viktorovu stranu i on se vratio u meč.

Osvajanje drugog seta Troickom je ulilo još vise sigurnosti u igri, a servis ga je služio neverovatno dobro. Štruf je polako počeo da se umara, a Troicki je to znalački koristio. Produžio je svaki poen koliko je mogao, a epilog je bio dva brejka za osvajanje seta sa 6:2 i plasman u osminu finala gde ga čeka Tomaš Berdih.

Agonija Stena Wawrinke i dalje se nastavlja. Posle poraza od Mirze Bašića u Sofiji koji je u tom trenutku bio izvan top 100 , Wawrinka je uspeo još neprijatnije da iznenadi. On je poražen od 259. igrača sveta Talona Griekspora sa 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:2.

Nakon osvajanja prvog seta rutinskom igrom niko nije očekivao veliki preokret. Wawrinka je odjednom prestao da napada servis Griekspora i te je Holanđanin očigledno dobio na samopouzdanju. Malo po malo počeo je da preuzima inicijativu i na veliko zadovoljstvo domaćih navijača uspeo je da izjednači na 1:1.
Wawrinka očigledno još uvek nije sposoban da igra dugačke mečeve te je totalno pao u igri u trećem setu. Manjak mečeva kao i nešto slabija kondicija uslovili su da Griekspor potpuno dominira u trećem setu. Holanđanin je napravio dva brejka i tako ostvario pobedu karijere.

U osmini finala Griekspor će igrati protiv boljeg iz duela Hase/ De Baker.

Ostali rezultati:
Kolšrajber – Kačanov 3:6 7:6 (7:1) 7:6 (7:5)
Gofan – Mau 6:1 6:3
Medvedev – Miler 6:4 7:6 (11:9)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje