petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Tulski Arsenal pozajmio defanzivca

Ruski premijerligaš Arsenal iz Tule i kineski Šangaj Šenhua konačno su postigli dogovor oko transfera 27-godišnjeg Stopile Sunzua. Ovaj zambijski defanzivac će u ruskom klubu ostati do kraja tekuće sezone.

Poslednji angažman Stopile Sunzua, koji nastupa na poziciji štopera i defanzivnog veziste, bio je francuski Lil, čiji dres je nosio takođe kao pozajmljen igrač. Od leta 2015. do kraja 2016. godine za prvi i drugi tim tog kluba ostvario je ukupno 21 nastup, uz 2 postignuta gola. U prvom delu tekuće sezone na terenu se pojavio samo 5 puta.

Karijeru je započeo 2005. godine u Konkola Blejdsima, a kasnije je nastupao za još dva zambijska kluba, Afrisports i Zanako iz Lusake. Nakon toga nosio je dres kongoanskog Mazembea i francuskog Sošoa. U Šangaj Senhuu, čiji je zvanično i sada igrač, stigao je krajem decembra 2014. godine. Tokom leta 2015. godine poslat je na jednogodišnju pozajmicu u francuski Lil. Član reprezentacije Zambije postao je još 2008. godine, a do sada je ostvario ukupno 62 nastupa i pritom je postigao 4 gola.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje