Ljubiša Tumbaković je debitovao na klupi “Orlova” protiv Portugala, kada su izgubili rezultatom 2:4. Na svojoj drugoj utakmici uspeo je da ubeleži prvu pobedu, a nakon utakmice je i sam priznao da su greške postojale, ali da je lepo kada se na kraju ipak slavi.

U saopštenju za javnost, Tumbaković je izjavio sledeće.

Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre, sada smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet. Bilo je u momentima dobro i kvalitetno, predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru, da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše. Ne bih nikoga posebno isticao, sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro, imaju dobar odnos prema reprezentaciji, svako naše duže druženje i rad biće kvalitetnije i bolje. Kada pobediš, bolja je atmosfera nego kada izgubiš, makar izgubio i od Portugala. Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku.

Reprezentacija Srbije trenutno nije najbolje kotirana nakon dosadašnjih duela, ali će najverovatnije plasman na EURO morati da traži preko Lige nacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here