petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Turea više nećemo gledati na terenima

Proslavljeni afrički fudbaler i nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače, Jaja Ture doneo je odluku da se u 35. godini „penzioniše“, odnosno da prestaje sa aktivnim igranjem fudbala.

Ovu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Dmitri Seljuk koji je pritom otkrio i kakve planove ima Ture.

„Ture je odlučio da prekine karijeru. Učiniće to kao šampion. Jaja će ostati upamćen kao jedan od najboljih afričkih igrača u istoriji ove igre. Zbog toga je bitno da ode na vrhuncu. Siguran sam da će kao trener biti barem jednako uspešan, ako ne i u uspešniji“, izjavio je Seljuk.

Ture je tokom svoje karijere nastupao za ekipe – Beverena, Metalurg Donjecka, Olimpijakosa, Monaka, Barselone i Mančester Sitija. Ukupno je odigrao 600 utakmica na kojima je postigao i 100 pogodaka, a od najznačajnijih trofeja u karijeri osvojio je – dve titule prvaka Španije, tri trofeja u Premier Ligi, jednu Ligu Šampiona, Superkup Evrope kao i Svetsko klupsko prvenstvo. Sa nacionalnom selekcijom Obale Slonovače 2015. godine zauzeo je prvo mesto na Afričkom kupu nacija.

Nema sumnje da je Ture bio izuzetno kvalitetan vezni fudbaler, a videćemo u godinama koje slede kako će se pokazati u ulozi trenera…

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje