Danas počinje Turska Super liga, jedna od onih liga koja je tik uz rame sa top 5 liga i koja je iz godine u godinu sve jača, kako po kvalitetu igrača koji dolaze u ligu, tako i po finansijama klubova. O promena u svim klubovima Turske mogli ste da čitate na našem sajtu u okviru 4 članka (1.DEO, 2.DEO, 3.DEO, 4.DEO), a od danas krećemo sa najavama mečeva ove lige.

20:45 Ankaraguču – Galatasaraj

Ekipa Ankaragučua, novi je tim u Turskoj Super ligi, prošle godine vicešampion drugog ranga takmičenja ulazi sa ambicijama da ove godine sačuvaju superligaški status. Trener tima je isti, dok je veći deo tima koji je izborio ulazak u viši rang sačuvan, osim najboljeg strelac Najira koji je sada u Bešiktašu. U klub je došlo takođe dosta pojačanja, a dosta njih imaju veliko iskustvo igranja u Turskoj Super ligi, poput Bifoume, Fatija, Konea,golmana Hopfa, Ajhmana i Pinta, samo je pitanje da li je ovaj kratak period bio dovoljan da bi se ta nova ekipa uigrala. U generalnoj probi pobedili su tim Burse 2:0 na domaćem terenu i ako je reper ta utakmica, biće sasvim neugodan rival, naročito na svom terenu gde se očekuje da ne prosipaju puno bodova.

Za današnji meč, trener Kartal može da računa na sve igrače.

Šampionski tim Galatasaraja nije puno menjao tokom prelaznog roka, a tim koji je osvojio titulu prošle sezone ostao je nepromenjen, pojačanje je stiglo u vidu nigerijskog napadača Onjekurua, koji će biti odlična rezervna opcija za neprikosnovenog Gomisa od koga se i ove sezone očekuje 20+ golova. Vezni red sa Feguliem, Belhanom i Rodrigezom napadaće kao i prošle godine sve odbrane i od ove ofanzive teško da ima odbrane u celoj ligi. Fatih Terim sigurno da je zamerio igračima gubitak Super Kupa, pre nedelju dana kada je Galatasaraj poražen od Akhisara posle penala, u regularnom delu bilo je 1:1.

Za današnji meč u timu nema rezerviste Tolge Cigerecia (18/6/0 ,vezni red), kao ni beka Nagatoma (15/0/0), defanziva Mariano (26/2/6) je pod znakom pitanja.

Galatasaraj danas ide po sva tri boda u glavni grad Turske, a čini se da su u ovom trenutku igrači domaćina još uvek u fazi uigravanja i da će danas ipak morati da prepuste bodove najvećem favoritu za titulu i ove godine u Turskoj Super ligi.

PREDLOG za KLAĐENJE: 2&1+2p (pobeda Galatasaraj i najmanje jedan gol u drugom poluvremenu) (kvota 1,90)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.