petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Turska Super liga (26.kolo – SUBOTA): Najave mečeva, izostanci i predlozi!

Danas je na programu čak 5 mečeva u Turskoj Super ligi, još devet kola ostalo je do kraja prvenstva, a čini se da nas očekuje jako zanimljiva borba za sve pozicije na tabeli, kako u vrhu za titulu, tako i za evro vize i opstanak u ligi.


11:30 Konjaspor – Rizespor

Ekipa Konjaspora nikako da zabeleži pobedu i osvoji sva tri boda, iako su u poslednjih 6 kola poraženi samo 2 puta, ali su čak 4 puta odigrali nerešeno, mada čini se da su dobre igre u prethodnom delu sezone donele miran kraj sezone i sigurno mesto i sledeće godine u ligi, ono što bi Konja mogla jeste pokušaj napada na 4.mesto jer im tim na ovoj poziciji beži svega 5 bodova. Konjaspor ima učinak od 8 pobeda, 11 remija i 6 poraza uz gol razliku 32:28. Na domaćem terenu skor 5-4-3 (17:12).

Tim će biti lišen usluga nekoliko važnih igrača u ovom meču čak trojica od četvorice najboljih strelaca neće igrati danas, nema prvog strelca tima Adisa Jahovića (20/6/1), potom drugog i trećeg strelca tima, krilnih napadača Yatabarea (22/5/2) i Moriki Fofane (24/5/0), a neće biti ni defanzivca Diagnea (10/0/0).

Rizespor je  takođe na dobrom putu da ostane u ligi, posle puno promena u igračkom kadru tokom zime, mnogo bolje igre u drugom delu šampionata i trenutno pozicija broj 12. sa skorom 7 pobeda, 10 remija i 8 poraza (35:33), na gostovanjima imaju učinak 3-4-6 (15:22). U prethodnih 8 mečeva imaju čak 6 pobeda, 1 remi i samo jedan poraz.

U timu nema defanzivnog veznog Petrucia (9/0/1).

Definitivno se čini da trenutna forma timova nije u skladu sa pozicijama ekipa na tabeli, problemi sa kojima se domaćin sreće u napadu svog tima mogu da dovedu do toga da gosti ipak uspeju da osvoje makar bod, kompletan sastavi i odlična forma nam garantuju da bi to moglo da se desi.

PREDLOG za KLAĐENJE: p/k X (poluvreme ili kraj nerešeno) kvota 1,70


14:00 Akhisar – Kasimpasa

Akhisar, tim koji je ove godine osvojio Super Kup Turske, definitvno je platio danak igranju Lige Evrope ove godine i trenutno sa poslednjeg mesta čeka rasplet u prvenstvu, imaju skor 5 pobeda, 6 remija i 14 poraza uz gol razliku 25:41. Na domaćem terenu imaju skor 4-5-4 (16:17). Poslednja tri meča na domaćem terenu ostvarili su 2 pobede i 1 remi, a jedna od pobeda bila je u kupu protiv današnjeg rivala Kasimpase 3:1.

U timu za danas nema: defanzivca Mustafe Jumlua (10/2/0), Guraj Vurala (18/2/2 – treći asistent tima), napadača Cikelesia (6/0/0).

Kasimpasa je tim koji je doživeo neverovatan pad u igri i na tabeli posle odlaska najboljeg igrača Diagnea u Galatasaraj, od tog trenutka ovaj tim nema pobedu, 7 poraza i 2 remija. Trenutno su na 13.mestu sa učinkom 9 pobeda ,4 remija i 12 poraza uz gol razliku 41:46. Na gostovanjima imaju skor 3-3-6 i gol razliku 16:25. Tim je postigao svega 6 golova u poslednjih 9 mečeva.

U timu neće biti defanzivnog veznog Serbesta (25/2/2).

Bodovi su neophodni i jednom i drugom timu, ali je forma na strani domaćina koji iako poslednji poseduje određeni kvalitet koji bi uz dozu sreće mogao da ih ostavi u najjačem rangu takmičenja, ne vidimo kako bi gosti mogli do sva tri boda danas, pa se opredeljujemo za igru predlog bez poraza domaćina.

PREDLOG za KLAĐENJE: 1X&2+ (pobeda domaćina ili remi uz najmanje 2 gola na meču) kvota 1,65


17:00 Antalijaspor – Alanijaspor

Ekipa Antalijespora slično poput Konje ne nalazi se u najboljoj formi u ovom trenutku, nalaze se na 10.mestu sa učinkom od 9 pobeda, 5 remija i 11 poraza uz gol razliku 26:41. Na domaćem terenu lošije igre nego na strani i skor 3-4-5 (14:20). Tim je u lošoj formi jer u poslednjih 10 mečeva (2019-ta godina) ima učinak od 1 pobede, 3 remija i 6 poraza. U prošla dva kola ubedljivi porazi od Ankaragučua 4:2 na domaćem terenu i 5:0 na gostovanju Galatasaraju.

Trener domaćina neće moći da računa na defanzivca Saliha Dursuna (13/0/0).

Ekipa Alanijespora je posle nešto slabijeg početka došla do nekog svog nivoa igre iako se čitave ekipe muče sa izostancima najboljih igrača u svojim redovima, dolazak senegalca Papisa Sisea pokazao se kao pun pogodak, a upravo su njegovi golovi doneli puno važnih bodova. Alanijaspor zauzima 8.mesto sa 10 pobeda, 4 remija i 11 poraza uz gol razliku 28:30. Na gostovanjima imaju skor 3-1-8 i gol razliku 10:22. Prethodnih 7 mečeva u ligi ovaj tim je uvek makar jednom zatresao mrežu rivala.

Neće igrati: krilni napadač Fernandes (18/5/3 – treći strelac i drugi asistent tima).

Ono što treba naglasiti jeste da su ovi timovi u jako dobrim odnosima, često igraju prijateljske susrete tokom priprema, a to potvrđuje i ono što je pred meč izjavio i predsednik Alanijespora, Hasan Savasoglu, koji je rekao: ,, Svi mi poštujemo rivala na terenu, pre svega želim da ovaj meč protekne u prijateljskom tonu, mi smo bratski timovi, predstavljamo naša dva grada, nadam se da će se svi ponašati dostojanstveno.“

Očekujemo jedan zanimljiv meč iako nas ,,prijateljski“ odnosi i deljenje bodova u prethodnim sezonama, možda navodi na pobedu gosta danas koji su na redu po tome, mi predlažemo igru na golove.

PREDLOG: GG (oba tima daju gol) kvota 1,75


Nadamo se da će vam najave i predlozi pomoći da odaberete najbolje igre za svoje tikete, srećno!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje