utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Turski klub nastavlja da se pojačava, može li opet ugroziti veliku trojku!?

Istanbul Basaksehir je prošle sezone pokazao da može ravnopravno da se nosi sa turskim velikanima Bešiktašom, Galatasarajem i Fenerbakčeom, a da će tako biti i ove sezone, potvrđuju i najnovija pojačanja. U klub su stigli igrač Birmingema, Kerim Frei, a iz Olimpijakosa stiže Manuel da Costa.

Kerim Frei je rođen u Austriji od roditelja poreklom iz Turske, a nastupa na poziciji veznog igrača, najčešće po levoj strani. Karijeru je počeo u Cirihu, da bi kao jako mlad igrač prešao u redove Fulama, a proveo je i jednu sezonu na pozajmici u Kardifu. Bešiktaš ga dovodi u svoje redove 2013-te godine, a on je za ovaj klub odigrao 109 mečeva, postigao 13 golova uz 6 asistencija, u januaru 2017-te usledio je povratak na britansko poluostrvo, u Birmingem, ali se već posle šest meseci opet vraća u zemlju porekla. Za nacionalni tim Turske odigrao je 5 mečeva, a u mlađim kategorijama nastupao je i za selekciju Švajcarske.

Manuel da Costa rođen je u Francuskoj, ali poseduje pasoše druge dve zemlje, Portugala odakle mu je otac i Maroka odakle mu je majka. Igra na poziciji štopera. Karijeru je počeo u redovima Nansija, a već 2006-te prelazi u PSV Ajndhoven, gde je odigrao 21 meč, posle čega je usledio prelazak u Fiorentinu za 4,5 miliona evra. U ovom klubu nije se naigrao, pa je otišao u Sampdoriju gde je ponovo imao malu minutažu. Sledeća stanica bio je Vest Hem gde je proveo dve sezone, odigrao 34 meča i postigao 4 gola, posle čega prelazi u Lokomotivu iz Moskve, posle uspešne sezone, odlazi na pozajmicu u portugalski Nacional, a zatim ostvaruj transfer u turski Sivaspor gde je odigrao 59 utakmica i postigao 9 golova. Dobre igre preporučile su ga Olimpijakosu, u kojem je proveo dve sezone kao standardan igrač, odigravši 66 mečeva uz 5 pogodaka. Za nacionalni tim Maroka odigrao je 22 meča.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje