Advertisement

U srijedu od 20:45 u okviru play out-a Serie B sastat će se Salernitana i Venezia.

Salernitana je sezonu završila na 16. mjestu i uspjela da izbjegne direktno ispadanje iz lige, na zadnjih deset utakmica uspjela je samo jednom da pobijedi.

Venezia je završila na 15. mjestu i bila je dosta blizu da ostvari direktan opstanak ali ipak do toga nije došlo.

S obzirom da je bila izašla vijest da će Palermo biti izbačen iz lige, Venezia se radovala opstanku međutim ta odluka je preinačena pa Venezia mora ipak igrati doigravanje. Obje ekipe nisu igrali od 11. maja nijedan meč i već je vjerovatno došlo do opuštanja kod igrača.

Venezia će također u ovom meču imati mnogo problema oko sastavljanja prvih jedanaest igrača koji će izaći na teren protiv Salernitane.

U ovom susretu Venezia sigurno ne može računati na ove igrače: Domizzi Maurizio (odbrana, 28 utakmica i 5 golova), Citro Nicola (napadač, 17 utakmica i 5 golova), Di Mariano Francesco (napadač, 29 utakmica i 7 golova), Vrioni Giacomo (napadač, 24 utakmice i 1 gol), Mazan Robert (odbrana, 7 utakmica), Besea Emmanuel (veznja, 7 utakmica) i Garofalo Agostino (odbrana, 17 utakmica) , dok su za ovaj meč su upitni Bentivoglio Simone (veznjak, 26 utakmica i 2 gola), Zigoni Gianmarco (napadač, 4 utakmice i 3 gola), Zennaro Mattio (veznjak, 10 utakmica) i Segre Jacopo (veznjak, 29 utakmica i 3 gola) i njihov nastup je neizvjestan.

S druge strane trener Salernitane ne vjeruje previše u priče koje plasira trener Venezie te ističe da je on veliki motivator i da sa kojim god sastavom izađe može da njegovom timu napravi velike probleme.

Salernitana će imati na raspolaganju Memolla HysenJallow Lamin koji nisu na spisku svojih reprezentacija a itekako su važni igrači za ovaj klub.

Pobjeda Salernitane se plaća kvotom 1,80, dok kombinacija 1x&0-3 kvotom 1,45!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.