Uprava Celja požalila se EHF-u!

0

Slovenski rukometni klub Celje ispalo je iz Lige prvaka nakon poraza od Zagreba u posljednjem kolu Lige prvaka (23-21). Nakon poraza žalili su se na odluke sudaca, a sada je uprava kluba otišla i korak dalje. Naime, napisali su otvoreno pismo EHF-u!

Uprava Celja u pismu, kojeg su poslali Predsjedniku EHF-a  Michaelu Wiedereru, ne žali se samo na odluke sudaca u utakmici protiv Zagreba, nego i na sam raspored Lige prvaka, napredovanje rukometa kao sporta te osvrću se i na prošlosezonsku Ligu prvaka i još jednu utakmicu sa Zagrebom.

U prvom dijelu pisma pohvalili su se i svojim najvećim klupskim uspjehom, a to je osvajanje Lige prvaka 2004. godine kada su u polufinalu pobjedili španjolski Ciudad Real, a u finalu njemački Flensburg.


„Odlučili smo poslati ovo pismo nakon što smo drugu godinu za redom u Zagrebu ostali bez mjesta među šesnaest najboljih u Europi. Sve se dogodilo u okolnostima koje nisu i ne mogu predstavljati vrijednosti najelitnijeg europskog rukometnog natjecanja. Prošle godine smatrali smo to tužnom slučajnošću, ali ove godine to više nije tako. Utakmica je iza nas. Ispali smo iz Europe. Ovo pišemo jer želimo bolju budućnost za naš sport“, dio je pisma upućenog EHF-u!


Što se tiče rasporeda utakmica Lige prvaka, Slovenci predlažu promijene te da se same utakmice ne ravnaju prema TV kućama:


„Raspored odlučujućih utakmica u zadnjem kolu Lige prvaka je jedan od najvećih problema. Tako smo otvorili prostor za brojne nepravilnosti te omogućili svima koji prate naš sport da stvore brojne teorije zavjere. Sve to kvari reputaciju našem sportu.”


Međutim, ipak su glavni problem rukometni suci:

„Suci su također jedan od glavnih problema. U više navrata suci nisu direktno krivi za svoje pogreške jer na utakmicama najvišeg stupnja sude suci koji nisu te kvalitete i ne mogu pratiti taj nivo. To, naravno, dovodi do pogrešaka, a to, pak, do gubitka bodova ili plasmana u daljnji tijek natjecanja. Na početku naše utakmice u Zagrebu delegat je dopustio da se utakmica igra oko 20 minuta bez ispravnog semafora iako to nije smio učiniti. Kad smo već kod sudaca, preporučili bismo da pomnije pogledate naše utakmice u Zagrebu ove i prošle godine. Obratite pozornost na često prekidanje naše brze igre i na činjenicu da je posljednji napad Zagreba trajao 79 sekundi“


U prilogu pisma priložili su i snimke utakmica protiv Zagreba, kako od ove sezone tako i od prethodne. Koliko su Slovenci upravu, pokazat će vrijeme. No kako god bilo, rukometu su potrebne određene promijene!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here