petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Ural doveo najboljeg strelca “fenjeraša“

Kao i veliki broj njegovih, sada već bivših, saigrača i vezista Erik Bikfalvi raskinuo je ugovor sa ekipom Tom iz Tomska. Odmah po odlasku iz Tomska, on je odleteo za Jekaterinburg, gde je novi ugovor potpisao sa ruskim premijerligašem Uralom. On će narandžasto-crni dres nositi do leta 2019. godine, a nakon toga postoji mogućnost produženja saradnje na još godinu dana.

Ovaj 28-godišnji rumunski internacionalac igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, dok u nekim slučajevima može da pređe i u ulogu napadača. U tekućoj sezoni ostvario je 15 nastupa, uz 3 gola i 2 asistencije. Sa ovim učinkom postao je najbolji strelac Toma iz Tomska, kao i najstandardniji igrač ove ekipe.

Erik Bikfalvi – Ural

Karijeru je započeo 2005. godine u dresu Fink Fester Petreštija, a nakon toga nastupao je za Ziul Petrošani, Steauu Bukurešt, Gloriju Bužau, Volin Lutsk, Liaoning, Dinamo Bukurešt i na kraju za Tom Tomsk. Od 2006. godine nastupa i za rumunski nacionalni tim. Prošao je kroz U19 i U21 kategoriju, a trenutno je član A reprezentacije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje