četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

US Open Dan 1: Potencijalne mine prvog kola

Da, dansa startuje US Open i ponuda je fenomenalna. Ipak, kada pogledate listu mečeva pada mrak na oči, jer ne znate koji da izaberete. U ovom članku ćemo se pozabaviti potencijalnim minama.

17:00 Dan Evans – Tijago Monteiro

Ovde imamo Evansa sa kvotom 1,30 na njegovu pobedu, a postavlja se pitanje da li on to pokriva? Britanac ima sasvim solidnu sezonu, ali ovaj drugi deo i nije najbolji. Od Vimbldona pa na ovamo odigrao je pet mečeva, a izgubio je četiri. Jedinu pobedu ostvario je protiv Francuza Luke Puja posle tri tesna seta. Razlog za ovako loše partije možda leži u činjenici da je Evans preležao koronu. Njegova pauza možda nije dugo trajala, ali je sigurno uticala na njegove partije u nastavku sezone.

Monteiro nije igrač koji najbolje igra na betonu, ali je iskusan igrač i po pravilu igra grend slemove. Ovo je meč koji potencijalno može ući u dramu i pet setova, jer Evans nije napadač u dugim razmenama Monteiro i te kako može da na mu parira. U nekom maratonu pitanje je da li je Evans favorit uopšte.


17:00 Zapata Miralješ – Felisijano Lopez

Miralješ je otvoren sa 1,65. Imao je dosta sreće, jer je u kvalifikacijama ispao u poslednjem kolu, ali kao LL upada u glavni žreb. Šta je ovde zanimljivo? Zanimljivo je to što je Miralješ imao jako teško kvalifikacije. Sva tri meča su trajala preko dva sata i pojavili su se problemi za fizičkom spremom. Grčevi su ga dobrano mučili, a muku je mučio i sa servisom, jer je u tri meča dao čak 27 brejk lopti. Servis je izgubio 15 puta.
Da, Felisijano je zreo za penziju, ali ovi uslovi bi mogli da mu prijaju, jer ako Miralješ bude ovako servirao Felisijano i te kako ima šansu.


20:30 Botic Van De Zandschulp – Karlos Taberner

Botic je još jedan igrač koji je imao izuzetno naporne kvalifikacije. Tokom većeg dela leta on je igrao čelendžer na šljaci, a sada dolazi u Ameriku i igra tri maratona u kvalifikacijama. Danas je otvoren sa 1,40 kvotom.

Smešna kvota zaista i nije vredna rizika. Da, Taberner možda dugo nije igrao na betonu, ali Botic nije igrač kojeg će se on uplašiti. Holanđanin igra sa dosta uspona i padova i ima velikih problema servisom koji bi trebao da mu bude najjače oružje.

Uglavnom, kada je bio favorit Botic je igrao dramatične mečeve. Nemojte se začuditi ako taj scenario vidimo i danas.


US Open Dan 1: Predlog za klađenje

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje