četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Uspeh karijere, Basilašvili izbacio Cicipasa za polufinale Indijan Velsa

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili plasirao se u polufinale Indijan Velsa, nakon što je u četvrtfinalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa. Posle borbe koja je trajala dva sata i 11 minuta Basilašvili je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:4 2:6 6:4.

Uspeh karijere za Basilašvilija bez ikakve sumnje, ali potpuno zasluženo. Danas je on bio igrač koji se mnogo više pitao, igrač koji je bio hrabriji i to se na kraju isplatilo.

U prvom setu Basilašvili je uspeo da iskoristi početnu usporetnost Cicipasa. Rano je došao do brejka, nakon toga do još jednog za sigurnih 4:1. Cicipas je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, ali prednost je bila previsoka da bi se sustigla.

Ipak, kraj drugog seta nagoveštavao je da se Cicipas adaptirao na protivnika i pronašao svoju igru. U drugom setu Grk je preuzeo kontrolu u poenima i sa dva lagana brejka izjednačio na 1:1.

Izgledalo je da će Cicipas ponovo posle preokreta do pobede, ali dogodilo se suprotno. Prvi do brejka stiže Basilašvili, ali se Cicipas vraća veoma brzo. Usledili su neki nervozni gemovi u kojima je Basilašvili bio bolji. Ključni detalj viđen je u sedmom brejku kada je Basilašvili napravio brejk i kasnije priveo meč kraju.

Za plasman u veliko finale Basilašvili će igrati protiv boljeg iz duela Zverev/Fric.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje