Da li je Russell Westbrook pravi MVP lige?


Nesumnjivo je da je Westbrook dominantan u svim statističkim kategorijama u odnosu na glavne konkurente – James Hardena, LeBron Jamesa i Kawhi Leonarda.

Westbrook je od ove sezone ostao bez Kevina Duranta i faktički sam vuče Oklahomu do Plejofa. Trenutno su na 6. mestu Zapadne koneferencije sa 37 pobeda i 29 poraza. Russell je prestigao Wilt Chamberlaina po broju tirpl-dabl učinaka, i sada je usamljen na 2 mestu sa ukupno 33. Do kraja regularne sezone ostalo je još 16 mečeva, a da li će stići Oscar Robertsona koji 60.-tih i početkom 70.-tih zabeležio ukupno 41.

Zanimljiv je podatak da uzima isti broj šuteva kao i Michael Jordan u sezoni 87.-88. kada je imao svoju drugu najbolju sezonu po efikasnosti. Jordan je tada beležio za 40 minuta igre 35,5 poena uz 24,4 prosečno uzeta šuta. Isto toliko šuteva ove sezone uzima i Westbrook, ali beleži  3 poena manje (31,9 poena).

Westbrook protiv ovosezonskih konkurenata za najkorisnijeg igrača

Westbrook ove sezone u međusobnim duelima sa Hardenom ima negativan skor pobeda. Tri puta su se sastale ekipe, a Oklahoma je pobedila jedanput.

Protiv San Antonia i Kawhi Leonarda rezultat je izjednačen na 1:1, dok protiv LeBron Jamesa ima isti skor pobeda i poraza.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here