sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Valdez rekao „zbogom“ fudbalu

Španski čuvar mreže, Viktor Valdez saopštio je javnosti da se u 35. godini  da završava igračku karijeru.

Valdez je poslednjih nekoliko sezona često imao problema sa povredema, te je odlučio da „okači kopačke o klin“ i posveti se televizijskom poslu. On će u jednoj produkcijskoj kući voditi emisiju u kojoj će gosti biti veliki fudbalski asovi. Trenutno njegov šou će se emitovati u 12 zemalja.

Najveće uspehe zabeležio je u dresu Barselone za koju je brani puni 12 godina u periodu od 2002. do 2014. godine (pre toga po jednu sezonu je proveo u Barseloni B i Barseloni C). Sa ovim klubom 6 puta je osvajao naslov prvaka Španije, 2 nacionalna kupa, 6 Superkupa Španije, 3 puta Ligu Šampiona i u dva navrata Svetsko klupsko prvenstvo. U sezonama 2009/2010 i 2010/2011 izabran je za najboljeg golmana španskog šampionata „La Liga“.

Nakon toga imao je kratkotrajne anganžmana u ekipama Mančester Junajteda, Standarda (sa kojim je osvojio kup Belgije) i Midlsboroa.

Debitovao je za nacionalnu selekciju svoje zemlje 2010. godine čiji je bio član sve do 2014. godine i u tom periodu ostvario je 20 nastupa na golu Španije, osvojivši Evropsko prvenstvo 2010. godine, kao i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje