četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Van Ujtvank odbranila titulu u Budimpešti

Belgijska teniserka Alison Van Ujtvank uspela je da odbrani titulu u Budimpešti. Ona je u finalu bila bolja od Čehinje Markete Vondrusove rezultatom 2:1, po setovima 1:6 7:5 6:2.

Još jednom je uspela Belgijanka da se izvuče iz veoma teške situacije. U polufinalu protiv Aleksandrove je uspela da se vrati iz mrtvih, a isto je učinila u današnjem finalu.

U prvom setu na terenu je postojala samo jedna igračica. Vonruosova se bukvalno poigravala sa protivnicom, a koliko je bila dominantna potvrđuje činjenica da je protivnici oduzela sva četiri servis gema. Rezultat je bio ubedljiv, a za svega 29 minuta na semaforu je pisalo 6:1.

Nastavak duela nam donosi još veću dramu. Sredinom seta smo videli reviju brejkova, dva po obe strane. Ipak, kako je meč odmicao činilo se kao da Van Ujtvank preuzima kontrolu na terenu. Pritisak je bio sve veći, a mlada Vondruosova nije uspela da izdrži nalet Belgijanke, koja je napravila brejk 11. gemu koji joj je doneo set.

Bilo je jasno kao dan da će u trećem setu Van Ujtvank biti u prednosti. Ipak, je ona mnogo iskusnija teniserka, a gubitak drugog seta uticao je na Vondruosovu. Belgijanka je odmah na startu napravila dva brejka i kasnije samo rutinski privela meč kraju.

Ovo je druga titula za Van Ujtvank u Budimpešti, a treća ukupno u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje